S jesenjeg derbija (©Starsport)
S jesenjeg derbija (©Starsport)

Veliki derbi Mozzart Bet Prve lige Srbije i promocija na stolu: Železničar – IMT

Vreme čitanja: 4min | sre. 12.04.23. | 10:51

U Pančevu, od 16 sati

Daleko je još kraj sezone i matematički ništa neće biti odlučeno još neko vreme, ali utisak je da bi današnji derbi između Železničara i IMT-a mogao da nam odgonetne mnogo toga. Jer ako lider Mozzart Bet Prve lige Srbije slavi u 29. kolu takmičenja odmaći će najbližem rivalu na ogromnih osam bodova razlike. A ako Železničar sačuva tri boda u Pančevu, ostaće na barem šest poena prednosti u odnosu na Grafičar.

To već nije mala stvar, jer nijedan od prvih pet timova na tabeli šest bodova nije osvojio u poslednja tri kola. Dominantne pozicije na tabeli današnji rivali zaslužili su dobrim rezultatima u ranijem toku sezone. I mada deluje da suvereno idu ga promociji – jer samo još Grafičar, koji danas čeka davljenike iz Metalca, ima realne šanse da ih sustigne – današnji derbi u Pančevu (16.00) je stvar prestiža.

Izabrane vesti

Priznaje to i trener Železničara Vladimir Gaćinović.

Ma koliko mi govorili da je ova utakmica kao svaka druga, i da se igra samo za tri boda, sigurno je da derbi ima dodatnu važnost, jer nam dolazi lider prvenstva, prilično agresivna i napadački orijentisan ekipa. Čeka nas jako težak posao, a želja nam je da se pančevačkoj publici predstavljamo u najboljem svetlu, pa neka pobedi bolje. Ne stavljamo nikakav pritisak ni moranje pred naše momke, ali jasno je da su tri boda imperativ”, rekao je Gaćinović, koji ima i određene kadrovske probleme.

16.00: (2,35) Železničar Pančevo (3,10) IMT (3,00)

Iskusni štoper Marko Jovanović jeste bio u protokolu u remiju sa Radom, ali pitanje je da li će moći da pomogne, jer još oseća posledice povrede. Đorđe Šušnjar se tek vraća u trenažni proces.

S druge strane, IMT u Pančevu stiže osokoljen pobedom na gostovanju kod OFK Vršca kojom su Traktoristi prekinuli niz od četiri utakmice bez trijumfa.

"I u Vršcu smo nekako loše ušli u utakmicu, da li zbog te krize rezultata ili nečeg drugog… Međutim, postajali smo sve sigurniji kako je utakmica odmicala i na kraju stigli do bodova. Sada nas čeka Železničar, ekipa koja je uz nas najviše pokazala u dosadašnjem toku sezone. Dobra su ekipa, imaju dosta kvalitetnih pojedinca, ali mi znamo naš cilj. Idemo tamo da se nadgravamo i da probamo da pobedimo”, rekao je napadač Dejan Vidić, strelac pobedničkog kola u Vršcu.

A kad smo kod golova, podsetimo da ih u prvom meču ovih rivala – nije bilo. S tim da se IMT-u to nije ponovilo još od 24. oktobra i gostovanja kod Zlatibor Čajetine.

16.00: (1,58) Grafičar (3,70) Metalac (5,60)

Što se tiče ostalih utakmica, rekosmo već da Grafičar čeka Metalac, a interesantno bi trebalo da bude i na Ubu, jer na noge Jedinstvu stiže Radnički iz Sremske Mitrovice u okršaju za četvrto mesto, koje bi mogao da preuzme i RFK Novi Sad. Kanarinci će biti domaćini Loznici, koja mora da počne da pobeđuje ako želi da otvaranje novog stadiona dočeka u Mozzart Bet Prvoj ligi Srbije.

Trajal dočekuje Mačvu sa nadom da će uspeti da se domogne plej-ofa, iako trenutno zauzima 11. mesto na tabeli Mozzart Bet Prve lige, sa tri boda manje od osmoplasiranog Radničkog sa Novog Beograda.

"Želimo da dobijemo dve preostale utakmice i da sačekamo da se poklope ostali rezultati da bismo se plasirali u plej-of. Sami smo krivi zbog situacije u kojoj se nalazimo. Neće biti smak sveta ni ako igramo plej-aut, bez obzira što bismo u suprotnom igrali rastrećenije. Imamo iskusnu ekipu koja bi znala da se snađe u borbi u donjem delu tabele", veruje Milan Nikolić, trener Trajala.

18.00: (1,93) Trajal (3,20) Mačva (4,00)

Strateg Gumara Šapčane vidi kao novu tešku prepreku.

"Mačva je ozbiljan protivnik koji je u kratkom periodu uspeo da pobedi i IMT i Železničar. Ekipa je koja želi da igra fudbal i kroz posed dođe do rezultata", smatra Nikolić.

Radosav Aleksić se posle duže pauze vratio na teren.

"I dalje imamo šanse za plej-of, a prvi uslov za to je da sakupimo još šest bodova. Mačva je nezgodna ekipa koja u drugom delu ima samo dva poraza i igra dobar fudbal, ali jedino nas pobeda drži u igri. Podigli smo formu i želimo da razmišljamo pozitivno", realni optimista je štoper Trajala.

U sastavu Gumara Golubović i Jović su pod znakom pitanja za današnji susret.

--------------

Počela je trka za pola miliona dinara dnevno!!!

DANAŠNJI IZAZZOV: pogodi 3 utakmice 1-3I&1-3II poluvreme

--------------

MOZZART BET PRVA LIGA SRBIJE, 29. KOLO

Sreda

16.00: (1,58) Grafičar (3,70) Metalac (5,60)

16.00: (2,40) Jedinstvo Ub (3,00) Radnički SM (3,00)

16.00: (2,00) RFK Novi Sad (3,35) Loznica (3,50)

16.00: (1,80) Radnički NB (3,40) OFK Vršac (4,30)

16.00: (2,35) Železničar Pančevo (3,10) IMT (3,00)

16.00: (2,80) Zlatibor Čajetina (2,90) Rad (2,65)

18.00: (2,40) Sloboda Užice (3,20) Inđija (2,85)

18.00: (1,93) Trajal (3,20) Mačva (4,00)

***kvote su podložne promenama



tagovi

FK TrajalŽelezničar PančevoIMTMozzart Bet Prva liga Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara