Veliki napad na TSC: Luka Ilić prošao Malmeov test, plata može da bude problem

Vreme čitanja: 2min | uto. 23.05.23. | 17:09

Tim iz Švedske bi posle Birmančevića ponovo hteo da kupuje u Srbiji

Posao sa Veljkom Birmančevićem se isplatio Malmeu, koji ga je za trostruko više novca prodao Tuluzu. Ljudi iz švedskog velikana ponovo bi želeli da trguju u Srbiji, ovog puta malo severnije, pošto su jako zainteresovani za vezistu TSC-a i jednog od najboljih igrača Mozzart Bet Superlige Luku Ilića.

Prema saznanjima Mozzart Sporta Zvezdin đak rođen 1999. godine preporučen je upravi Malmea, koja ga je nekoliko meseci skautirala i došla do spoznaje da bi Luka Ilić bio ogromno pojačanje za trenutnog lidera švedskog prvenstva.

Izabrane vesti

Imao je odličnu sezonu Luka Ilić u TSC-u, ali je on formalno član francuske Troe na pozajmici u Bačkoj Topoli. Još preciznije: rođeni Nišlija ima ugovor na još godinu dana sa Siti Grupom, odnosnom klubom koji se nalazi pod direktnim starateljstvom finaliste Lige šampiona i šampiona Engleske, Mančester Sitija. Jasno je da Luka Ilić nije u planovima Pepa Gvardiole, ali Siti Grupa želi da vrati deo uloženog novca, pošto je Luka u paketu sa dve godine mlađim bratom Ivanom leta 2017. godine prodat za pet miliona evra.

Ivan je bio investicija koja se isplatila, nadaju se i Mančesteru da bi nešto slično moglo da se ponovi sa Lukom. Pojedine informacije govore da bi Siti Grupa prodala Luku Ilića za dva miliona evra. Mogla bi ta cifra da bude i manja, s obizrom dapotencijalni reprezentativac ima ugovor do leta 2024. godine. Dakle, Sitijeve gazde još ovog leta mogu da zarade novac.

Do sada najveći ulazni transfer u istoriji Malmea je Matijasa Renegije za 1.500.000 evra, kupljen od Hakena... Sigurno je da bi Luka Ilić mogao da ga svrne sa čela liste, ali nije to jedini problem. Navodno, strelac sedam golova u Mozzart Bet Superligi (uz osamasistencija) nada se nešto većoj plati u odnosu na limite vicešampiona Švedske. I to bi moglo da ukoči posao, bez obzira što bi u dresu Malmea Luka Ilić mogao da se preporuči i najvećim tržištima.

On je leta 2017. godine potpisao ugovor sa Sitijem. Prve godine mu je plata bila oko 250.000 evra, uz tendenciju rasta. Jasno je Luki Iliću da je skrenuo pažnju na sebe i da će biti tražena roba.

Videćemo kako će reagovati TSC i ima li klub iz Topole argumente da zadrži Luku Ilića. Jasno je da je reč o jednom od najvažnijih igrača za sistem Žarka Lazetića i da bi njegov odlazak predstavljao veliki udarac uoči kvalifikacija za Ligu šampiona. Posebno što je odlazak Petra Ratkova viđena stvar. 


tagovi

Luka Ilić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara