Reprezentacija Komorskih Ostrva (Foto: AFP)
Reprezentacija Komorskih Ostrva (Foto: AFP)

Veliki problem za Bena i Komore: Bez golmana u osmini finala Kupa afričkih nacija

Vreme čitanja: 2min | sub. 22.01.22. | 17:38

Virus se proširio u redovima debitanta na kontinentalnoj smotri, sedmorica igrača van stroja uključujući i dva čuvara mreže

Napravila je selekcija Komorskih ostrva veliko iznenađenje plasmanom u osminu finala Kupa afričkih nacija, gde je za rivala dobila domaćina turnira Kamerun (ponedelja, 20.00). Ipak, u borbi za plasman u narednu rundu će imati velikih problema. Naime, čak 12 članova državnog tima dobilo je pozitivne testove na virus korona - među njima sedam reprezentativaca, od kojih su dvojica golmani. Treći čuvar mreže u selekciji Salim Ben Boina je povređen, te će po svemu sudeći jedan od igrača morati među stative za najbitiniji meč u istoriji Komora.

Na Kovid 19 su pozitivni golmani Mojad Useini i Ali Ahamada, kao i Kasim Abdalah, Aleksis Suai, Nakibu Abubakari, Jasin Burane i Mohamed Emšangama. Dobra vest je da je prvotimac Crvene zvezde i najbolji strelac u istoriji Komora El Fardu Ben među negativnima, kao i da nijedan od pomenutih pet fudbalera nije bio akter istorijske pobede nad Ganom u odlučujućem meču grupne faze (Komori pobedom došli do tri boda i prošli kao trećeplasirani). Loše vesti su da će jedan od Benovih saigrača morati da navuče rukavice, kao i da je među pozitivnima i selektor Amir Abdu.

Izabrane vesti

Ben Boina, jedan od junaka reprezentacije u kvalifikacijama za kontinentalnu smotru, povredio se tokom utakmice sa Ganom i u startu je otpisan za duel sa Kamerunom u osmini finala. Njegovo stanje će nesumnjivo biti ponovo procenjeno, sa nadom da bi mogao da nastupi.

Selekcija Komora je u grupnoj fazi najpre pretrpela poraze od Gabona (0:1) i Maroka (0:2), ali je u poslednjoj rundi nadigrala Ganu (3:2) i plasirala se među osam kao jedna od najboljih trećeplasiranih selekcija na turniru. Kamerun je sa druge strane bez poraza, dobio je Burkinu Faso (2:1) i Etiopiju (4:1), a remizirao sa Zelenortskim Ostrvima (1:1). Jedan je od glavnih favorita na turniru koji se i igra na njegovom tlu. Sve ukazuje da Bena i drugove čeka nemoguća misija

.


tagovi

Kup afričkih nacijareprezentacija KomoraEl Fardu Ben

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara