Jusef En Nesiri (©Reuters)
Jusef En Nesiri (©Reuters)

Veliki udarac za Seviljine šampionske ambicije: En Nesiri mora na dužu pauzu

Vreme čitanja: 2min | pon. 08.11.21. | 23:27

Marokanski napadač vraća se na teren početkom 2022. godine

Očajna Barselona i ne baš sjajni Real Madrid otvorili su vrata nekim drugim ekipama da sanjaju o tituli u Španiji. Prošle sezone taj san ispunio se Atletiko Madridu, a videćemo šta će biti ove.

Katalonci su popričično daleko od šampionske trke - zaostaju 11 bodova za vodećim Real Sosijedadom, ali uz meč manje - dok Madriđani imaju bod manje i meč manje, tako da bi mogli da se nađu i na prvom mestu, ali je činjenica da tim Karla Ančelotija ne deluje tako ubedljivo i samouvereno kao pre.

Izabrane vesti

Zbog toga u gradskom rivalu veruju da bi mogli da odbrane tron, dok u Real Sosijedadu i Sevilji maštaju o tome da oni prvi prođu kroz cilj.

Klubu iz San Sebastijana to bi bila treća titula (prethodne dve osvojene su 1981. i 1982), a Sevilji druga (1946).

Iako igraju odlično, Đulen Lopetegi i njegovi izabranici susreli su se sa velikim problemom - povredom Jusefa En Nesirija.

Odlični Marokanac prošle sezone bio je najbolji strelac Sevilje sa 18 golova, ali u tekućoj je više u ambulanti nego na terenu. I pored toga, uspeo je da postigne tri gola u sedam nastupa. Sigurno bi učinak bio bolji da je više igrao, međutim, hroničan bol mišića noge zadaje mu velike probleme.

20. novembar: (1.38) Sevilja (4.90) Alaves (10.0)

Zbog toga će, piše lokalni Estadio Deportivo pozivajući se na Radio Marku, 24-godišnji napadač morati da miruje bar do kraja januara ili početka februara sledeće godine.

Njegovo odsustvo samo je dodatan udarac za ekipu srpskih reprezentativaca Marka Dmitrovića i Nemanje Gudelja, pošto je još jedan odlični Marokanac iz napada, Munir El Hadidi i dalje "rovit", dok se povratak iskusnog defanzivca i kapitena Hesusa Navasa očekuje tek krajem decembra.

Pored toga što neće moći da pomogne saigračima u mečevima u kojima je svaki bod od ogromnog značaja u borbi za titulu (među kojima su dueli sa Realo, Atletikom, Atletik Bilbaom i Valensijom), kao ni u poslednja dva kola grupne faze Lige šampiona, En Nesiri će propustiti i Afrički kup nacija tokom januara.


tagovi

Jusef En-NesiriSevilja

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara