Veljko Nikolić (©FK Crvena zvezda/Facebook)
Veljko Nikolić (©FK Crvena zvezda/Facebook)

Veljko Nikolić: Plašio sam se, osećao kao da sam razočarao, ali vraćam se jači nego ikad

Vreme čitanja: 4min | sre. 15.06.22. | 21:55

Mladi fudbaler o teškom periodu koji je iza njega

Košmarnih godinu dana je iza Veljka Nikolića. Naravno, radovao se još jednoj duploj kruni Crvene zvezde, ali teško mu je bilo jer nije mogao značajnije da doprinese uspesima tima. Tek šest puta našao se na terenu, nijednom duže od sat vremena. Razlog je povreda skočnog zgloba, koju je vukao od prošlih letnjih priprema.

Godinu dana kasnije, 22-godišnji vezista ponovo je na pripremama pod nadzorom Dejana Stankovića i njegovog stručnog štaba. Motivisan da 9. jul i početak sezone dočeka u konkurenciji za tim.

Izabrane vesti

U pauzi između treninga, Nikolić se u opširnom razgovoru za klupski sajt osvrnuo na period iza sebe.

"Generalno gledano, to mi je bila prva ozbiljnija povreda. Sve se desilo na pripremnoj utakmici u Austriji. Dobio sam udarac, ne sećam se ni sam najbolje kako, ali sam tek posle otkrio da je povreda ozbiljnije prirode. Mislio sam da nije toliko strašno i posle toga sam nastavio da treniram i igram, ali u međuvremenu je sve postajalo gore i gore. Doktori su mi rekli da mora da se operiše i morao sam da ih poslušam. Na kraju sam otišao u Francusku, gde sam odradio sve preglede i operisao se. Nakon toga sam se vratio u Beograd i tu sam radio terapije kod doktora. Na kraju je sve prošlo kako treba i sve je zaboravljeno. Novi list i novi početak", nasmejan je mladi fudbaler svestan da je prošlo najgore.

Nije bilo lako premostiti oporavak. Posebno psihološki, zbog čega je potražio i stručnu pomoć.

"Svašta mi se motalo po glavi tada. Kako ću se vratiti i da li će sve proći kako treba. Strah, to je jedino što mogu da kažem. Imao sam veliki strah, ali pričao sam sa mnogo ljudi, trenera i psihologa. Oni su mi rekli da je to sve normalno i da nemam čega da se plašim, kao i da su mnogi fudbaleri to prošli. Posavetovali su me i rekli mi da će strah proći posle nekog vremena".

Posebno teško palo je Nikoliću to što se povreda dogodila posle odlične sezone za njega. Imao je važnu ulogu u Stankovićevom timu.

"Imao sam fantastičnu sezonu. Svi su me pitali za narednu, kako će biti. Svima sam im rekao da će sigurno biti još bolje, jer sam išao uzlaznom putanjom. Bilo mi je drago, jer sam imao podršku svih iz kluba, kako saigrača, tako i trenera i kompletnog rukovodstva. Kada se to desilo, imao sam osećaj u glavi da sam ih razočarao, ali nije bilo do mene. Oni su sve razumeli i rekli su mi da će sve doći na svoje mesto kada se budem vratio na teren", priseća se vezista crveno-belih.

Pored kolega, najvažniju podršku Nikolić je dobijao od porodice i prijatelja, a kada god je mogao, trudio se da bude uz saigrače.

"Čuo sam se sa dosta igrača. Sa mlađima sam se i družio. Dolazio sam na utakmice, a bio sam i u svlačionici sa njima. Bio sam deo ekipe, samo što nisam mogao da im pomognem na terenu".

Iako ponovo radi "punom parom", teško je reći kada će se Veljko Nikolić vratiti u takmičarski ritam. O tome se pitaju i drugi.

"S obzirom da nisam dugo radio i trenirao sa ekipom, bilo mi je teško ovih par dana. Ranije sam radio individualno, ali to ne može da se poredi sa timskim radom. Navikavam se polako. Znao sam da će me čekati sve ovo. Na meni je da namestim glavu i da nastavim dalje. Ne mogu da garantujem kada ću biti potpuno spreman. To je do kondicionog trenera i do medicinskog dela struke. Najbitnije je da prođem kroz pripreme i da me ništa ne boli. To mi je glavni zadatak. Kada ću se vratiti na teren – to ne znam", svestan je Nikolić da ne zavisi sve od njega.

Ciljevi Crvene zvezde su uvek isti - najviši.

"Svake godine je ista priča. Cilj je dupla kruna, samo što ove godine imamo jedan zadatak više, a to je da uđemo u Ligu šampiona. Znam da svi vi priželjkujete, kao i navijači da mi uđemo u Ligu šampiona, to nije lako. Dosta zavisi i od žreba, ali mi ćemo se maksimalno potruditi da usrećimo sve zvezdaše".

Za kraj, Zvezdin vezista je imao i poruku za navijače.

"Vratiću se jači nego ikad", jasan je Nikolić.



tagovi

Veljko NikolićFK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara