Motika, Stanić i Leković na pol poziciji za Zvezdinog zlatnog bonusa

Vreme čitanja: 4min | sre. 15.06.22. | 16:48

Mnogo će zavisiti od statusa Erakovića, velika šansa za Lučića, trojica blizu pozajmice

Nekada je bila u deficitu, primorana da uz tada standardnog Veljka Nikolića, trpi igračko sazrevanje Željka Gavrića. Na kraju Crvena zvezda nije dočekala igrački bum bivšeg mladog reprezentativca Srbije, koji je posle dolaska Kataija pao psihički i fizički, i na kraju bio prodat u Ferencvaroš za 1,2 miliona evra. Vremena su se promenila, Crvenu zvezdu je zapljusnuo novi talas bonus igrača koji bi mogli da budu velika snaga srpskog šampiona u narednom periodu. Posebno što je većina njih dugo u klubu naviknuta na rad Dejana Stankovića.

I da pravilo FS Srbije kaže da umesto jednog moraju da počnu utakmicu trojica fudbalera rođena posle 2001. godine, deluje da Crvena zvezda ne bi imala problem, obzirom na potencijal pojedinih momaka. Ipak, sa druge strane jasno je da nas čeka specifična sezona, titula u vrednosti od 20 i više miliona evra. I da će trenirati u mečevima visokog rizika morati da igraju na sigurno, posebno Dejan Stanković.

Izabrane vesti

Olakšavajuća okolnost za Crvenu zvezdu jeste krštenica Strahinje Erakovića. Mladi štoper, koji se nametnuo kao ljedan od lidera tima, rođen je 2001. godine i u narednoj sezoni imaće status bonus igrača. Njegov ostanak prilično bi olakšao posao Dejanu Stankoviću, koji ga odavno ne vidi kao bonusa, već profesionalca spremnog da pravi razliku kada je gusto. Očeličio se popularni Čupa i tokom proleća dominantnim partijama u večitim derbijima skrenuo pažnju na sebe. Jasno je da će u slučaju ostanka, kao trenutno tržišno najskuplji igrač Crvene zvezde, Eraković igrati gotovo svaku utakmicu. Ali njegov odlazak, što je sasvim realna opcija u finišu letnjeg prelaznog roka, značio bi početak nove trke za Zvezdinog zlatnog bonusa.

Prema vestima sa Marakane trenutno su na pol poziciji omladinski reprezentativci Srbije Nemanja Motika i štoper Stefan Leković, te nešto stariji Petar Stanić. Bivši član Bajerna , kao i najveći projekat kluba rođen 2004. godine, trenutno su na pripremama sa selekcijom Srbije do 19 godina. Čeka ih Prvenstvo Evrope i zbog toga će da propuste veći deo pripremnog perioda. Ipak, upoznati su sa zahtevima Dejana Stankovića. Posebno se pređašnja konstatacija odnosi na Motiku, plaćenog 1,5 miliona evra minhenskom Bajernu.

MITULJIKIĆ POVREĐENI, STANKOVIĆA TRAŽI POLA SUPERLIGE

Velika očekivanja imala je zvezdaška javnost od Srbina odraslog u Nemačkoj, posebno što važi za jednog od najtalentovanijih igrača Evrope u tom godištu. Međutim, nije imao Motika vremena mnogo da se razmahne tokom proleća. Odigrao je sedam mečeva, postigao jedan gol. Kako se može čuti pao je i psihološki uvidevši da teško može da očekuje minutažu pored Kataija i Ivanića. I pored tržišne vrednosti moraće da bude strpljiv.

Leković je zajedno sa godinu da starijim Đurićem projektovan kao prirodna zamena za Strahinju Erakovića. Trenutno važi za možda i najperspektivnijeg igrača u klubu, posebno posle pisanja španskih medija da je na radaru Real Madrida. Bezbolno je prošao kroz adpataciju na seniorski fudbal, pošto je imao vrlo dobru polusezonu u redovima Grafičara, pokazavši na tom nivou potencijal. Kao nagradu prokomandovan je u prvi tim i jasno je da će dobijati doziranu minutažu. Označen je kao projekat kluba.

Velika očekivanja su ispred Petra Stanića. Bilo je mnogo nagoveštaja njegovog kvaliteta, ali kontinuiteta – nikako. Dobio je usmeni ukor od Dejana Stankovića rečima da mora da vodi računa o telu. Imaće jaku konkurenciju, posebno što ga Dejan Stanković vidi u ofanzivnom delu manevra.

Broj Zvezdinih bonusa značajno bi povećali i braća Mituljikić, ali će oni leto pred nama iskoristiti za saniranje hroničnih povreda. Otkazali su i učešće na Prvenstvu Evrope. Njihovim klasićima Nikoli Stankoviću i Andreju Đuriću se smeši odlazak na pozajmicu. Veliko interesovanje vlada za Nikolu Stankovića koji je, kada god je dobio šansu, ostavljao prilično dobar utisak. Dovoljno da dobije poziv nekoliko superligaških klubova.

NEPOZNANICA RADULOVIĆ, LUČIĆ MORA DA SE „POBIJE“ SA MUSTAFOM

U isti koš sa njim ide i štoper Andrej Đurić. Procena je da su im potrebni minuti u kontinuitetu. Velika nepoznanica je Andrija Radulović. Pokušavaju od njega u Ljutice Bogdana da naprave novog Mihaila Ristića, odnosno prekomaduju ga na poziciju levog beka. Ali taj proces ide suviše sporo.

Povreda Jovane i Mikole Mituljikića ostavila je brisan prostor Vladimiru Lučiću. Talentovani krilni napadač rođen 2002. godine bio je u sezoni za nama najbolji igrač Prve Lige Srbije. Blistao je u dresu IMT-a (13 golova) i zaslužio da dobije šansu na pripremama. Biće ovo prelomni trenutak u njegovoj karijeri, za status će morati da se „pobije“ sa Ibrahimom Mustafom.


tagovi

Petar StanićNemanja MotikaStefan LekovićNikola StankovićAndrej Đurić

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara