Vesko Mihajlović u dresu Omonije (©MN Press)
Vesko Mihajlović u dresu Omonije (©MN Press)

Vesko Mihajlović daje prednost APOEL-u: Kiprani su iskusniji, Voši će nedostajati Veljko Simić

Vreme čitanja: 2min | čet. 22.06.23. | 13:04

Nekadašnji fudbaler oba kluba izneo očekivanja od dvomeča u 2. kolu kvalifikacija za Ligu konferencije (27. jul i 3. avgust)

Nekadašnji fudbaler Vojvodine i APOEL-a iz Nikozije Vesko Mihajlović prokomentarisao je za kiparske medije predstojeći okršaj te dve ekipe u 2. kolu kvalifikacija za Ligu konferencije. Trofejni napadač je dao Kipranima blagu prednost u dvomeču koji se igra 27. jula u Nikoziji i 3. avgusta u Bačkoj Topoli.

Ovaj 55-godišnji Kraljevčanin se uključio u radio emisiji na Super Sport FM, kako bi navijačima APOEL-a otkrio nešto više detalja o Novosađanima.

Izabrane vesti

Mislim da nije dobar žreb ni za jedne, ni za druge. Biće im to težak test. Znam da APOEL želi da se plasira u grupnu fazu, ali Vojvodina je dobar, organizovan klub i može da ga ugrozi kroz kontranapade. Novosađani takođe žele pobedu, iako će biti bez svog najboljeg igrača kojeg su imali u poslednjih nekoliko godina, Veljka Simića, koji je otišao iz kluba. Biće interensantan meč, težag pre svega zbog tajminga“, smatra Mihajlović.

Nekada najbolji strelac Prve lige SR Jugoslavije (1992/1993) smatra da bi iskustvo igranja evropskih utakmica moglo da bude presudno.

APOEL ima prednost, jer ima više iskustva u evropskim takmičenjima. Kvalitetan je, ali igra se na početku sezone i ekipa još neće biti uigrana. Mogao je APOEL da prođe mnogo bolje na žrebu. Vojvodina će igrati na neutralnom terenu, ali to može da joj bude prednost. U Bačkoj Topoli je stadion veoma lep, blizu je Novog Sada i sigurno će da bude pun. U takvoj atmosferi Voša može da pokaže ozbiljan kvalitet“.

Mihajlović priznaje da bi Vojvodini bolje bilo da je izvukao Alaškert ili Nefči.

U Vojvodini nisu zadovoljni žrebom. Voleli bi da su dobili nekog lakšeg protivnika. Ove godine Srbija ima dva predstavnika u Ligi šampiona, jednog direktno u grupno fazi. Taj važan element je doneo Voši kvalifikacije“, objasnio je Mihajlović.

On je karijeru počeo 1984. godine u Slogi iz Kraljeva, a potom je preko zrenjaninskog Proletera 1991. došao u Vojvodinu. Posle sjajne sezone u Novom Sadu Mihajlović je 1993. prešao u APOEL, a zatim je na Rajskom ostrvu ostao sve do kraja karijere 2005. godine. Igrao je još za Paralimni, Olimpijakos iz Nikozije, Anortozis i Omoniju.



tagovi

Liga konferencijeFK VojvodinaAPOELAPOEL NikozijaKvalifikacije za Ligu konferencije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara