Voša dobila upozorenje od Vladana Milojevića: APOEL je već formiran tim, dovode i top krilo

Vreme čitanja: 4min | sre. 21.06.23. | 18:45

„Moj bivši klub je prava legija stranaca, to su momci koji su osvojili preko 20 trofeja u karijerama“, poručio za Mozzart Sport bivši trene kluba iz Nikozije

Da je moglo teže – moglo je. Voljom žreba za drugo kolo kvalifikacija za Ligu Konferencija Vojvodina je izbegla slavni Bešikštaš, i za prvog rivala dobila APOEL iz Nikozije. Na pomen kiparskog kluba navijačima Crvene zvezde i Partizana se diže kosa na glavi, s obzirom da su večiti iz neposredne blizine gledali početak zlatne ere Ivice Jovanovića na klupi tima iz Nikozije. Gledali i – izgubili.

Situacija se promenila, ali redovni hroničari fudbalskih zbivanja tokom letnjih meseci znaju da utakmice kiparskih klubova u kvalifikacijama liče jedna na drugu kao jaje jajetu. Uvek je to tvrdo, takmičarski, po velikoj vrućini... Sličan pakao čeka i Vojvodinu krajem jula u Nikoziji, ali posao je za Novosađane mogao da bude i dramatično težak da je na klupi nekadašnjeg učesnika Lige šampiona ostao Vladan Milojević.

Izabrane vesti

Zvezdin Supermen je septembra prošle godine poneo pojas za spasavanje u Nikoziju, i posle brojnih lomova učinio da APOEL bude konkuretan u borbi za titulu na Kipru. Znao je klub iz Nikozije da naniže dvocifreen broj utakmica bez poraza, na kraju je ophrvan personalnim problemima morao da čestita titulu Arisu iz Limasola.

Svi na Kipru su bili oduševljeni rezultatima Vladana Milojevića i njegovog stručnog štaba (između ostalog tu je bio i Nebojša Miloševića), ali je srpski stručnjak odlučio da digne sidro. I čeka naredne korake. Ali biće mu jako zanimljivo da gleda dvomeč između bivšeg kluba i Vojvodine.

„Biće to jako interesantni dueli. Siguran sam da su oba kluba mogla da dobiju lakše rivale. Imaju iskustva iz kvalifikacija, mada moram da budem pošten do kraja. Nisam previše gledao Vojvodinu u prošloj sezoni, mada sam odgledao veliki broj mečeva Mozzart Bet Superlige. Znam da se klub stabilizovao i da može da dovede kvalitetne igrače. Možda je njihovo peto mesto iznenađenje za neke, možda se očekivalo više, ali imaju šansu da napreduju“, poručio je na početku razgovora za Mozzart Sport Vladan Milojević.

Kada bi se na tas stavilo samo iskustvo APOEL bi bio u prednosti. Posebno u letnjim mesecima. Međutim, bivši trener kiparskog velikana upozorava na drugu činjenicu stručni štab Radoslava Bataka.

„APOEL već ima formiran tim. Skoro 90 posto igrača koji su tu bili i prošle godine će izaći na megdan Vojvodini. Dok sam bio tamo sugerisao sam predsedniku kluba da gro ekipe treba formirati u decembru kako bi imala vremena da se uigra za evropske kvalifikacije. Na to me je navodilo pozitivno iskustvo iz nekih klubova (verovatno Crvene zvezde), mada je bilo i negativnih u drugim sredinama (verovatno mislio na AEK). Takođe, znam da će APOEL sa mnogo motiva čekati taj dvomeč i evropske kvalifikacije. Potencijalna nagrada od UEFA za grupnu fazu, prihod od četiri, pet miliona evra biće veliki motiv APOEL-a“.

Potom je govorio i o konkretnim imenima.

„Dobro poznati Makeda neće biti tu, on je bio na pozajmici iz Panatinaikosa. Ali kada vidite igrački kadar mog bivšeg kluba brzo ćete da izračunate da zbirno ti igrači imaju preko 25 osvojenih trofeja. Legija stranaca i pravi profesionalci Tu je golman Vid Belec, sa iskustvom branjenja u selekciji Sloveniji. Tu je još Ndongala koji je bio u Gentu, Krespo sa iskustvom iz Aston Vile, Gruzin Kviltaia, Tin Sušić... Imaju ogromno iskustvo“. Lako će da se naviknu na impelemntaciju novog trenera“.

Ali nije to sve kada je u pitanju APOEL iz Nikozije. Očekuje Vladan Milojević da će novi trener dobiti i ekstra kcalitet.

„Koliko znam dovešće APOEL jednog top igrača za evropske izazove. Reč je o Grku Fetfacidizu, koji je bio u Olimpijakosu i Arisu. Vrlo dinamičan bočni igrač. Deo karijere proveo je u Kataru“.

Vremenski uslovi će ići na ruku kiparskom predstavniku.

„Očekujem veliku vlagu i vrućinu u Nikoziji krajem jula. Vojvodina će morati da se adaptira. Skandinavci uvek imaju problem sa tim... Ali siguran sam da u Novom Sadu znaju da je APOEL istorijski klub i da će učinti sve da napravi veliki rezultat u Evropi. Kao što sam već rekao, imaju formiran tim. Na Vojvodini je da odgovori. Priznao sam da nisam mnogo gledao Novosađane, ali biće zanimljivo videti susret dva koncepta“.

Očekuje Milojević dobre rezultate predstavnika Mozzart Bet Superlige u Evropi.

„Moramo da znamo da je ovo istorijski maksimum. Imamo tri sigurna predstavnika u Evropi, sa tendencijom da ih bude i pet. Gledam baš ove žrebove danas. Vidim Dinamo iz Zagreba, Ferencvaroš, Ludogorec... Nas nema. Da nam je to neko rekao pre pet godina ne bismo verovali, siguran sam u to“.


tagovi

Liga konferencijeAPOEL NikozijaAPOELVladan Milojević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara