Foto: Reuters
Foto: Reuters

Vest Hem iščezao na Old Trafordu: Junajted iskoristio strah i preterani oprez Čekićara (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 14.03.21. | 22:12

Londonski tim 17. put zaredom bez pobede na Teatru snova, Doson autogolom doneo pobedu domaćinu

Zanlo se da Vest Hem zazire od Old Traforda. Da je Teatar Snova za njega košmarno mesto gde je pobedu poslednji put video 2007. godine. Ipak, delovalo je da je sezona u kojoj londonski tim mašta o Ligi šampiona možda upravo ona u kojoj će se dogotiti malo čudo. Ćorak. Ne samo da izabranici Dejvida Mojesa nisu bili blizu trijumfa, već su prvih 45. minuta odigrali sa dozom straha i opreznosti koja odavno nije viđena - kao da je preko puta zaista bio Đavo, a ne tim koji je četiri puta ove sezone u prvenstvu gubio na svom terenu - 1:0.

Vest Hem je bio toliko napadački neaktivan u prvom poluvremenu, kao da njegovi igrači nisu čuli početni sudijski zvižduk Martina Etkinsona, ili da nisu bili upoznati sa činjenicom da je utakmica počela. To je rezultiralo jednim od najslabijih poluvremena ove sezone u konkurenciji premijerligaša. Statistika će posvedočiti o tome kroz podatak da Čekićari u prvom delu nisu uputili nijedan udarac ka golu Dina Hendersona. To se poslednji put nekom timu protiv Junajteda desilo marta 2018. godine, a smušen je tada bio Svonsi.

Izabrane vesti

Koliko je gost bio u grču, toliko se večeras opusti Mejson Grinvud. Lopta posle njegovog udarca u 37. minutu nije završila u golu isključivo zbog vrhunse intervencije Lukaša Fabijanskog. Glad za golom supertalentovanog engleskog ofanzivca bila je neutoljiva. Ipak, nije on bio taj zbog kojeg se promenio rezultat na semaforu. Bruno Fernandeš je izveo korner, a ostaje pitanje da li je lopta okrznula Skota Mektominija, pre nego što ju je Kreg Doson poslao u svoj gol.

Od tog momenta, živnuo je i Vest Hem - nedovoljno za izjednačenje, a vićinu akcija koje su nosile etiketu obećavajućih završavane su blokiranim udarcima od strane Junajtedove odbrane. Statistika je negde nagoveštavala da će tim iz istočnog Londona teško izbeći poraz pošto je prethodno gubio 17 mečeva na kojima je prvi primao gol protiv mančesterskog giganta.

Na drugoj strani Đavoli su želeli da što pre odu na nedostižna dva gola razlika, ali je Fabijanski produžio neizvesnost zaustavivši Brunov udarac sa distance. Faktor (ne)sreće omeo je Grinvuda da iz petog udarca ka golu rivala (najviše na utakmici) ispiše svoje ime u listi strelaca. Pogodio je stativu.

Koliko je Ole Gunar Solskjer bio zadovoljan onime što vidi na terenu, pokazuje i podatak da je mančesterski tim prvi put od 2012. godine završio utakmicu bez ijedne izmene. Poslednji put kada je takav scenario viđen, protivnik je bio Liverpul, a trener legendarni Ser Aleks Ferguson.

Mojes ni na 15. meču na Old Trafordu kao gostujući menadžer nije uspeo da savlada Junajted, dok Ole zadovoljno trlja ruke. Vezali su njegovi puleni 12 utakmica bez poraza u svim takmičenjima pokazao Ed Vudvordu da namera da mu produži i pojača ugovor nije bez pokrića.

Junajted je povratio drugu poziciju koju mu je nešto ranije, na kratko oduzeo Lester, napravivši solidnu uvertiru za revaš sa Milanom na San Siru koji je na programu u četvrtak.

PREMIJER LIGA - 28. KOLO

Petak

Njukasl – Aston Vila 1:1 (0:0)

/Lasels 94 - Votkins 87/

Subota

Lids - Čelsi 0:0

Kristal Palas - Vest Bromvič 1:0 (1:0)

/Milivojević 37p/

Everton - Barnli 1:2 (1:2)

/Kalvert-Luvin 32 - Vud 13, Meknil 24/

Fulam - Mančester Siti 0:3 (0:0)

/Stouns 47, Gabrijel Žezus 56, Aguero 60p/

Nedelja

Sautempton - Brajton 1:2 (1:1)

/Adams 27- Dank 16, Trosar 56/

Lester - Šefild junajted 5:0 (1:0)

/Iheanačo 39, 69, 78, Perez 64, Ampadu 80ag/

Arsenal - Totenhem 2:1 (1:1)

/Edegard 44, Lakazet 64pen - Lamela 33/

Mančester Junajted - Vest Hem 1:0 (0:0)

/Doson 53AG/

Ponedeljak

21.00: (4,40) Vulverhempton (3,50) Liverpul (1,85)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Mančester JunajtedVest Hem

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara