Dejvid Mojes (©Reuters)
Dejvid Mojes (©Reuters)

Vest Hemova dva lica ni Mojes ne zna da objasni

Vreme čitanja: 3min | pon. 24.10.22. | 13:30

Čekićari će svoj položaj u Premijer ligi probati da poprave ovog ponedeljka od 21.00 časova protiv Bornmuta

Kao doktor Džekil i mister Hajd iz čuvene novele škotskog autora Roberta Luisa Stivensona fudbaleri Vest Hema pokazuju dva lica ove sezone. Samo, izabranicima škotskog stručnjaka Dejvida Mojesa ne treba nikakav napitak da bi postali loši, njihovo raspoloženje zavisi samo od toga da li igraju Premijer ligu ili Ligu konferencije.

Londonski klub se nije uklopio u prototip engleskih ekipa koje „grizu“ u domaćem prvenstvu, dok za „drugorazredna“ takmičenja UEFA nemaju preveliko interesovanje. Sa Čekićarima je sušta suprotnost, u Ligi konferencije su savršeni i posle četiri kola su već izborili evropsko proleće, dok im u Premijer ligi nikako ne ide i sada su na samoj granici zone ispadanja.

Izabrane vesti

Da li je nezainteresovanost, slab kvalitet, loša taktika ili nešto četvrto u pitanju, teško je reći. Čak ni Mojes ne uspeva da objasni u čemu je problem. Kako kaže, taman kada jedan segment isprave, u drugom se pojavi problem.

Ponekad imamo problem sa odbranom, katkad sa napadom, a nekad nam se desi da budemo dobri na obe strane, a da se mučimo sa prekidima. Jednostavno, šta god da radimo ove sezone neki problem se pojavi. Ne ide nam tako glatko kao što je bilo prošle sezone, ali mislim da postoje i pozitivne strane na koje moramo da se fokusiramo. Protiv Sautemptona (1:1) smo na momente bili veoma dobri, protiv Liverpula (0:1) smo takođe pokazali neke baš dobre stvari. Samo moramo da pronađemo način da držimo taj nivo 90 minuta i da ne padnemo toliko kada primimo gol“, otkrio je Mojes deo dijagnoze.

21.00: (1,55) Vest Hem (3,90) Bornmut (6,50)

Međutim, može li da pronađe Škot lek na vreme za veoma važan susret sa Bornmutom, koji ga očekuje ovog ponedeljka od 21.00 časova u okviru 12. kola šampionata? Ako je suditi po suvoparnim statističkim podacima, napadači Vest Hema su ti koji bi morali posebno da zapnu. Jer, u prvenstvu je londonski tim postigao do sada samo devet golova, što je skandalozan podatak ako uporedimo sa time da je samo Erling Haland iz Mančester Sitija sam bio precizan 17 puta, a da su Totenhemov Hari Kejn i Fulamov Aleksandar Mitrović dali 10, odnosno devet golova od početka sezone. Sa drugim timovima Čekićari bolje da se ni ne porede, samo su Notingem Forest i Vulverhemtpon, dva najslabije plasirana tima na tabeli, neefikasniji od Vest Hema.

Bornmut će biti tvrd orah. Posle slabog ulaska u sezonu i debakla od Liverpula (9:0) na Enfildu, novi premijerligaš se trgao tokom septembra i oktobra. Vezao je šest mečeva bez poraza (četiri remija i dva trijumfa), pa je pobegao iz opasne zone. Taj lep nit mu je u sredu prekinuo Sautempton, savladavši ga sa 1:0.

Vest Hem i Bornmut su se u Londonu poslednji put sastali 1. januara 2020. godine. Tada su Čekićari umesto novogodišnjeg poklona uručili rivalu četiri gola u mreži i došli do ubedljivog trijumfa.

--------------

Odbrojavanje je počelo, još 8 dana je ostalo do kraja nagradne igre Mozzarta. Pogodi najveću dnevnu kvotu i osvoji let iz snova za Katar, gledaj meč Brazil - Srbija na Svetskom prvenstvu.

---------------

PREMIJER LIGA – 13. KOLO

Subota

Notingem Forest - Liverpul 1:0 (0:0)

/Avoniji 55/

Everton - Kristal Palas 3:0 (1:0)

/Kalvert Luin 11, Gordon 63, Meknil 84/

Mančester Siti - Brajton 3:1 (2:0)

/Haland 22, 43pen, De Brujne 75 - Trosar 53/

Čelsi - Mančester junajted 1:1 (0:0)

/Žoržinjo 87pen - Kazemiro 90+4/

Nedelja

Aston Vila - Brentford 4:0 (3:0)

/Bejli 2, Ings 7, 14, Votkins 59/

Lids - Fulam 2:3 (1:1)

/Rodrigo 20, Samervil 90+1 - Mitrović 26, Rid 74, Vilijan 84/

Sautempton - Arsenal 1:1 (0:1)

/Armstrong 65 - Džaka 11/

Vulverhempton - Lester 0:4 (0:2)

/Tilemans 8, Barns 19, Medison 66, Vardi 80/

Totenhem - Njukasl 1:2 (0:2)

/Kejn 54 - Vilson 31, Almiron 40/

Ponedeljak

21.00: (1,55) Vest Hem (3,90) Bornmut (6,50)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Vest HemPremijer ligaBornmutDejvid Mojes

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara