Foto: Reuters
Foto: Reuters

Vinisijus opet divljao, ali i pogodio: Nesrećna Selta dva puta u svoju mrežu

Vreme čitanja: 3min | ned. 10.03.24. | 20:28

Arda Guler prvencem stavio tačku na ubedljivu pobedu madridskog tima

U sredu zvižduci, u nedelju pesma. Za razliku od revanš meča osmine finala Lige šampiona sa Lajpcigom kada su partijom ispod svakog proseka iziritirali svoje navijače, fudbaleri Reala su u pretposlednjem meču nedeljnog programa 28. kola Primere pristalicama madridskog kluba priredili veče za uživanje protiv Selte - 4:0 (1:0).

Činjenica je da su gosti iz Viga sve do završnih desetak minuta rezultatski bili u životu, ali gotovo bezopasni, posebno u drugom poluvremenu, zapravo nijednog trenutka nisu odavali utisak da mogu da posle četiri godine odnesu bod sa Santijago Bernabeua.

Izabrane vesti

Za razliku od rezultata i same igre, koja je bila sušta suprotnost onome što je Real pokazao protiv Lajpciga, jedna stvar ostala je nepromenjena. I teško da će se u skorije vreme promeniti. Pretpostavljate, u pitanju je Vinisijus Žunior. Kao i pre četiri dana na istom mestu, brazilski fudbaler načeo je rivala, ali potom pokazao i svoju 'mračnu' stranu, ušavši u fizički obračun sa protivničkim fudbalerom. I ponovo se provukao.

Sporan detalj dogodio se u identičnom trenutku kao i protiv Lajpciga. Vinisijus je krenuo u kontru, Oskar Mingesa ga povukao sa leđa sve dok ga nije oborio na zemlju i mada ga je glavni arbitar kaznio kartonom, fudbaler Reala želeo je da se obračuna sa bivšim defanzivcem Barselone, te ga je kao i Vilija Orbana onda rukama udario u grudi. I dobio samo žuti karton, što nas navodi da se još jednom pitamo da li bi kriterijum bio isti da su uloge bile obrnute.

Da je tada ostao sa igračem manje, pitanje je kako bi Real izgledao u završnim trideset i kusur minuta. Ovako Selta nije skupila hrabrost da krene na Kralja. Andrej Lunin bio je besposlen u drugom poluvremenu - gosti bez šuta u okvir gola od povratka sa pauze - te je bez većih problema po četvrti put u poslednjih sedam prvenstvenih mečeva sačuvao mrežu.

Ipak, dugo su prisutni na Santijago Bernabeu čekali taj drugi gol nakon kojeg bi odahnuli. I konačno su ga dočekali u 79. minutu. kada je do tada odlični Visente Guaita nesrećno loptu leđima ubacio u svoju mrežu posle udarca glavom Antonija Ridigera (gol pogledajte OVDE).

Desetak minuta kasnije sreća je okrenula leđa i rezevisti Selte Karlos Domingesu, koji je takođe, usled slabe komunikacije sa Guaitom, traljavom intervencijom savladao svog čuvara mreže (gol pogledajte OVDE). Potpuno utučenu ekipu Rafe Beniteza dokrajčio je Arda Guler svojim prvim golom u dresu madridskog kluba. Turski tinejdžer ušao je u igru u 89. minutu i svega pet minuta kasnije pogodio na asistenciju još jednog rezerviste Danija Sebaljosa.

Real je ovom pobedom, koju je pride ostvario bez suspendovanog Džuda Belingema, vratio sedam bodova prednosti u odnosu na prvog pratioca Đironu, dok je klub iz Viga ostao na 17. poziciji sa 24 boda, dva više od Kadisa, prvog tima ispod crte.

ŠPANIJA 1 – 28. KOLO

Petak

Barselona - Maljorka 1:0 (0:0)

/Jamal 73/

Subota

Valensija - Hetafe 1:0 (1:0)

/Duro 40/

Kadiz - Atletiko Madrid 2:0 (1:0)

/Huanmi 24, 64/

Granada - Real Sosijedad 2:3 (2:1)

/Uzuni 21p, 45+3 - Sadik 33, Le Norman 80, Silva 85/

Đirona - Osasuna 2:0 (1:0)

/Portu 13, Savio 86/

Nedelja

Alaves - Rajo Valjekano 1:0 (1:0)

/Gorosabel 44/

Las Palmas - Bilbao 0:2 (0:1)

/Guruseta 32, Saul Koko 65ag/

Real Madrid - Selta 4:0 (1:0)

/Vinisijus 21, Guaita 79ag, Dominges 88ag, Guler 90+4/

21.00: (2,20) Betis (3,50) Viljareal (3,45)

Ponedeljak

21.00: (3,00) Almerija (3,40) Sevilja (2,35)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

PrimeraReal MadridSelta

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara