Rikardo Kvarežma (©AFP)
Rikardo Kvarežma (©AFP)

Vitorija u krizi, Žorž Kosta probudio Farense

Vreme čitanja: 2min | sre. 17.02.21. | 14:34

Gimarais dočekuje ekipu iz Fara u zaostalom duelu 14. kola Primeire

Gotovo dvostruko više bodova u dosadašnjem delu Primeire sakupio je Gimarais u odnosu na Farense. I ne čudi zašto je veliki favorit u večerašnjem dvoboju zaostalog meča 14. kola šampionata Portugalije (22.45).

Vitorija je u seriji od tri meča bez pobede, dok je gost u subotu zabeležio svoju prvu ligašku pobedu u minulih pet utakmica, ali i premijernu u gostima. Konkvistadori su dakle, u prethodne dve sedmice upropastile odličnu priliku da ostanu u trci za mestom koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona. Trenutno ga sa 40 bodova drži Braga, a Vitorija bi sa potencijalnom pobedom nad novajlijom Farenseom stigla na šest koraka minusa. 

Izabrane vesti

Nedavno je ekipa iz Guimaraisa pala na domaćem terenu od Rio Avea sa 3:1. Taj rezultat usledio je nakon dva uzastopna remija ekipe Žoaa Enrikesa, prvo držeći Benfiku u pat poziciji, pre nego što je remizirala 1:1 sa Belenensesom.

Uprkos slaboj nedavnoj formi, domaćini udobno sede na šestom mestu Primeire, sa šest bodova više ispred sedmoplasiranog Moreirensea, sa utakmicom manje od svih konkurenata. Ključ relativno visoke pozicije uglavnom se svodi na solidan odbrambeni rekord Konkvistadora, jer samo dve ekipe u diviziji su primile manje od svojih 17 pogodaka ove sezone.

Sa druge strane, Farense je u minuloj rundi igrao sa novopronađenim samopouzdanjem. Možda ga je doneo novi kormilar Žorž Kosta, nekadašnji trofejni štoper Porta i standardni reprezentativac Portugalije, koji je početkom februara stigao iz rumunskog Gaz Metana. Prvu pobedu izborio je na gostovanju Nasionalu.

Taj rezultat podigao je Lavove iz Fara sa dna tabele i izbavio ih iz zone ispadanja. Još jedan trijumf dodatno bi ih izdigao od ugroženih ekipa, ali sada će imati posla sa kvalitetnijom ekipom sa jakim pojedincima. Napadač Gimaraisa Oskar Estupinjan bio je impresivan od svog prvog nastupa u klubu u decembru, postigavši šest golova na osam mečeva. Partner u navali mu je legendarni Rikardo Kvarežma, koji je postigao gol u porazu od Rio Avea. Farense će pojačati povratak napadača Brajana Mansile, koji je služio suspenziju u pobedi nad Nasionalom. U vrhu napada očekuje se srpski špic Nikola Stojiljković.

PRIMEIRA - ZAOSTALI MEČ 14. KOLA

Sreda

22.45: (1,97) Gimarais (3,40) Farense (4,00)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

PrimeiraFarenseGimaraeš

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara