Dušan Vlahović (Foto: Reuters)
Dušan Vlahović (Foto: Reuters)

Vlahović ne pamti ovakvu krizu, ali Stanković ne sumnja: Pričao sam sa njim kao sa sinom, naći će kontinutitet

Vreme čitanja: 3min | pon. 13.03.23. | 00:39

"Vrhunski je napadač, ne sme da odustane. Mora da se drži na vrhunskom nivou, probiće led", rekao je trener Sampdorije posle poraza od Juventusa

Bjankoneri su kontroverznim pogotkom Adrijena Rabioa stigli do tri boda u susretu sa Sampdorijom (4:2). Pogodak francuskog reprezentativca bio je treći na susretu za Juventus, a Dušan Vlahović se ponovo nije upisao u listu strelaca. Srpski napadač prolazi kroz najveću krizu otkako je stigao na Apenine, pošto je vezao pet utakmica u startnoj postavi, a da nije zatresao protivničku mrežu.

Izlizana fraza "nije ga htelo", večeras zaista opisuje Dušanovu partiju. Pogodio je stativu iz penala, prečku u 94. minutu... Neće, pa neće.

Izabrane vesti

U finišu je bilo jasno da je isfrustriran što ne može da probije led, čak se i posle jednog nesrećnog promašaja izvinjavao navijačima. A onda mu je po okončanju susreta reči podrške, u veoma prisnom zagrljaju, uputio i trener protivničke ekipe - legenda srpskog fudbala i šestostruki šampion Italije, bivši šef struke Crvene zvezde Dejan Stanković.

"Dušan je sjajan napadač. Prolazi kroz težak period. Pričao sam sa njim kao otac sa sinom. Štaviše, ima godina koliko i moj najstariji. Ne sme da odustane, vrhunski je napadač. U ovim godinama karijere mogu da prolete i mora da se drži na vrhunskom nivou. Pronaći će kontinuitet, probiće led", rekao je Stanković za DAZN posle meča.

Jasno je da Staroj dami nedostaju njegovi golovi. Toga je svestan i Filip Kostić. Kragujevčanin sa kojim deli svlačionicu i reprezentativni dres je u finišu pokušao da ga spoji sa golom, ali je posle Vlahovićevog pokušaja glavom lopta pogodila prečku. Umesto da proslavi pogodak Matijasa Sulea, koji je pokupio odbitak i smestio ga u mrežu Dorije, Kostić je u neverici krenuo ka Dušanu. Jasno se videlo koliko mu je krivo što nije zatresao mrežu. Na to mu je 23-godišnji napadač samo pokazao da proslavi pogodak sa talentovanim Argentincem, svestan koliko četiri godina mlađem saigraču to znači.

Kako bilo, četa Maksa Alegrija je obavila zadatak i osvojila tri boda. A Stankovićeva Sampdorija, iako je pružila dobar otpor, ostala na dnu tabele sa samo 12 osvojenih bodova.

"Sampdorija je dala sve od sbee. Protiv veoma snažnog Juventusovog tima, koji je drugi ako se gledaju bodovi zarađeni na terenu. Odigrali smo odličnu utakmicu. Posle par loših epizoda, dva lako primljena pogotka koja su imala veliku težinu, momci su dobro odreagovali. Vratili se u utakmicu koja je mogla da ode u potpuno drugom smeru, ali nisu izgubili lucidnost. Čak je i na 0:0 Gabijadini imao priliku, pa još jednu malo kasnije. Ali onda su došle te epizode. Previše grešaka u čitanju, pogotovu kod trećeg pogotka. Četvrti me je razljutio. Ako izgubim, to moram da uradim ponosno. Preveliki broj situacija smo loše pročitali", zaključio je Dejan Stanković.



tagovi

Dejan StankovićJuventusSampdorijaDušan Vlahović

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara