Stadion Vojvodine (© Star sport)
Stadion Vojvodine (© Star sport)

Vojvodina pikirala bivšeg kapitena mlade reprezentacije Hrvatske

Vreme čitanja: 2min | uto. 21.06.22. | 12:20

Niko Datković želja Novosađana

Ambiciozno deluje Vojvodina u letnjim danima. Promenila je predsednika, sportskog direktora, trenera, menja i igrački kadar, a među fudbalerima koji bi u narednoj sezoni mogli da se pojave na stadionu „Karađorđe“ kao opcija figurira i Niko Datković.

U pitanju je iskusni štoper koji je posle rastanka sa španskim drugoligašem Mirandesom slobodan igrač, što je velika prednost za njega (može da bira ponude), ali i za buduće poslodavce (lišeni plaćanja obeštećenja). Portal Germanijak uverava da se među klubovima zainteresovanim za 29-godišnjeg momka iz Rijeke nalazi i Voša.

Izabrane vesti

Isti izvor podseća da je u vreme trenerskog mandata Nenada Lalatovića sjajan utusak u Novom Sadu ostavio Slavko Bralić, takođe odbrambeni fudbaler, posle čega je stigao u Osijek, a sad bi još jedan Hrvat mogao da zaigra za crveno-bele. Ruku na srce, proces angažovanja Datkovića komplikuju pozivi drugih klubova, Germanijak navodi da 190 centimetara visokog defanzivca žele još Šibenik i Istra kao članovi NHL-a, mada se stidljivo najavljuje povratak u matičnu Rijeku, iz Poljske su se javili Lehija iz Gdanjska i Zaglebje, na listi je želja mađarskog Honveda, tu je i Šturm iz Graca i zato je teško proceniti kakve su šanse Novosađane u takvoj konkurenciji.

Niko Datković je 2014. bio kapiten mlade reprezentacije Hrvatske, na klupskom nivou je igrao za Rijeku, Speciju, Lugano, Univerzitateu iz Krajove, Krakoviju, Kišvardu, Admiru Vaker i Mirandes. Sad je u potrazi za novim angažmanom.

A Vojvodina za osveženjem tima u koji su već došli doskoršanji vezista lučanske Mladosti Radomir Milosavljević, napadač Spartaka Nemanja Nikolić, senegalski krilni vezista Iv Baraje iz portugalskog Belenenseša, dok je crnogorski golman Lazar Carević stigao iz drugog tima Barselone.



tagovi

FK Vojvodina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara