Božidar Bandović na promociji (@Starsport)
Božidar Bandović na promociji (@Starsport)

Vojvodina promovisala trenera i odbila ponude za trojicu igrača: Cilj je treće mesto

Vreme čitanja: 6min | sre. 10.01.24. | 15:39

Božidan Bandović i zvanično postao 49. strateg na klupi Lala u 21. veku; sportski direktor Jovanović govorio o prelaznom roku

/Od dopisnika Mozzart Sporta iz Novog Sada/

Nakon iznenadne odluke Ranka Popovića da prihvati unosnu ponudu od japanske Kašime, Upravni odbor Vojvodine je još pre Nove godine za njegovog naslednika imenovao Božidara Bandovića. Crnogorski trener najveće uspehe imao je radeći na Tajlandu, a ovo će mu biti prvi posao u Srbiji. Imao je već priliku da se upozna sa igračima, a danas je u prostorijama Fudbalskog centra „Vujadin Boškov“ i zvanično promovisan u novog šefa stručnog štaba novosadske Stare dame.

Izabrane vesti

"Zahvaljujem se svima iz kluba na ukazanom poverenju. Moja velika želja je bila da dođem ovde i ovo je veliki izazov za mene. Vojvodina je veliki klub i ja ću sa svojim saradnicima uraditi sve da Vošu vratimo tamo gde treba da bude. Srećan sam što sam ovde i čast mi je da budem trener Vojvodine. U fudbalu uvek morate da se dokazujete, veliki klub nosi i veliki pritisak, ali to sam prošao već u karijeri i nemam problem s tim. Naučio sam u životu i karijeri da imam visoke ciljeve. Sve ćemo uraditi svi zajedno da ih ostvarimo“, naveo je novi strateg Lala.

Bandović je dodao da će insistirati na fizičkoj spremi igrača.

"Sa mnom je došao Srđan Stojčevski koji je posvećen poslu i edukovan, a u proteklih nekoliko dana razgovarao sam sa Rankovim saradnicima koji su ovde ostali i prvi utisak je izvanredan. Naporno ćemo da radimo, očekuje nas kratak period priprema i pokušaćemo da taktički unapredimo komunikaciju među igračima. Želimo da fizičku spremu podignemo na jedan viši nivo, ali za ove četiri nedelje nećemo moći to da učinimo u potpunosti koliko ja želim. Tim je na sasvim dobrom nivou, radio sam sa Rankom i znam njegov pristup. Želimo visok intenzitet i da sprintamo od prvog do 90. minuta. Treninzi će biti visokog intenziteta, jer se ne spremamo samo za našu ligu nego i za Evropu. Nadam se da ćemo radom imati lepršavu igru, a ujedno i dobre rezultate“.

U Vojvodini su veoma česte promene na klupi, o čemu govori i podatak da je ovo 49. promocija trenera u novosadskom superligašu u 21. veku. Uz to, samo su Milovan Rajevac, Nenad Lalatović i Zoran Milinković uspeli da se zadrže duže od godinu dana u ulozi šefa stručnog štaba.

"Taj podatak me ne opterećuje. Moram da budem spreman danas, kako bih bio spreman i sutra i za budući period da unapredim igrače i klub. Brojke ništa ne znače, ja želim da ostavim neki trag u ovom klubu. Moram da razmišljam o tome šta treba da uradim da bi Vojvodina imala rezultate koje zaslužuje. Fokusiran sam samo na igru i ekipu, što je najvažnije“.

Bandović je istakao da su mu prvi utisci o klubu fantastični, te da ima dobar uvid u tim.

"Uvek pratim neke znakove i instinkt. Na osnovu komunikacije koju sam vodio sa svima iz kluba, prvi utisci su izvanredni. Nikada nisam stavljao u prvi plan finansijsku stranu, to je zapravo bila poslednja stavka. Imao sam želju da dođem i da prihvatim izazov. Takođe, gledali smo neke utakmice, razgovarali smo dosta. Pričao sam i sa Rankom i pomoćnicima, tako da imam dobar uvid u tim i igru i tačno znamo šta treba da unapredimo. Bilo ko da je na ovom mestu, Vojvodina uvek mora da ide nabolje, da pobeđuje i ostvaruje ciljeve. Imamo kvalitetne igrače, ali želimo i da se pojačamo i da imamo veću konkurenciju. Ipak, moji timovi nikad ne zavise samo od jednog igrača. Nije važno koliko igrač igra, da li je to pet ili deset utakmica, već da li u toj minutaži pomaže klubu ili ne. To je glavno merilo – teren i utakmice“.

Promocija Bandovića (@Starsport)Promocija Bandovića (@Starsport)

Iako ranije nije predvodio klubove u Srbiji, crnogorski trener kaže da to ne predstavlja nikakav problem i da je važan timski duh.

"Radio sam u mnogim zemljama i u velikim klubovima. Došao sam ovde među svoje ljude. Svi zajedno moramo da budemo jedno i to je ključ uspeha, a ne samo taktika i tehnika. Ako nismo tim, onda sve pada u vodu. Grešaka će biti, to je sastavni deo života, ali igrači će imati punu podršku od mene, bez obzira na sve, ukoliko daju sve od sebe na terenu. Klub je na pravom putu da se vrati tamo gde treba bude, ali treba strpljenja. Onaj ko žuri, ne može doći do uspeha“.

Novi strateg Novosađana, koji su prvi deo sezone završili kao sedmi u Mozzart Bet Superligi, poručuje da je cilj biti treći na kraju.

"Uvek sam u životu imao visoke ciljeve. Možda će neko reći da je to treće mesto teško dostižno, jer je velika razlika u bodovima, ali mi sigurno to želimo. Niko ne može da nam kaže koliko možemo. Imamo želju i volju i uradićemo sve da dostignemo taj cilj“, završio je novi šef stručnog štaba Vojvodine Božidar Bandović.

"MOGLI SMO DA DOVEDEMO DESETORICU, ALI ŽELIMO JEDNOG ILI DVOJICU KOJI PRAVE RAZLIKU"

Sportski direktor Vojvodine Marko Jovanović poželeo je sreću novom treneru i obrazložio zašto je upravo Bandović bio izbor.

"Zahvaljujem se Ranku Popoviću na saradnji i želim mu sve najbolje. Jako sam srećan što je Božidar Bandović pristao da nastavi ono što je započeo Ranko. Božidarov rad pratim dugo. U Olimpijakosu je radio nekoliko godina veoma uspešno. Nije lako ostati u Olimpijakosu tako dugo, što govori da se radi o jednom vrhunskom treneru. Ono što je presudilo da on bude naš izbor jeste i to što je već jednom nasledio Ranka Popovića, u Buriramu, i nakon toga odmah sa njima osvojio dve titule. Tada je Ranka nasledio jako uspešno i želim da tako bude i ovde“.

Jovanović je istakao da klub pregovara sa nekim igračima, ali da neće biti dolazaka "po svaku cenu".

"Već pregovaramo sa pojedinim igračima i sigurno ćemo dovesti neka pojačanja ubrzo, kako bi svi zajedno išli na pripreme. Nećemo dovoditi igrače samo da bismo ih doveli. Želimo da platimo i više, ali da dovedemo jednog ili dvojicu koji su kvalitetni i koji će da prave razliku. Mogli smo da predstavimo danas barem deset igrača, ali želimo da dovedemo igrače koji imaju kvalitet za Vojvodinu“, istakao je sportski direktor Lala.

Dodao je Jovanović i da je stav Uprave da ne prodaju igrače, već da sačuvaju tim za naredne izazove.

"Imali smo u ovom prelaznom roku konkretne ponude za pojedine igrače, tačnije za njih trojicu. Naš Upravni odbor je doneo odluku da ne prodajemo igrače nego da zadržimo tim i nadomestimo ono što nam fali. Jedino je moguća prodaja ukoliko stigne neka veoma jaka ponuda koju ne možemo da odbijemo. Do sada smo sve ponude odbili. Možda dođe do nekog transfera, ali kao zamena jednog za nekim boljim igračem. To je moguće".

Vošin sportski direktor ponovio je reči trenera da cilj ostaje treće mesto u Mozzart Bet Superligi, uz trofej Kupa Srbije, ali da ne zavisi sve od ekipe.

"Naš cilj jeste da budemo treći i da osvojimo Kup. Ipak, ne pitamo se samo mi. TSC nam beži devet bodova, tako da zavisi kako će oni igrati. Međutim, uradićemo sve da ih prestignemo, a videćemo na kraju sezone da li ćemo uspeti. Stabilizovan je klub, što je najvažnije, ali ništa ne može preko noći. Mi gradimo postepeno i iz tog razloga se trudimo da nađemo prave igrače. Ako sada ne uspemo, onda ćemo na leto dovesti nekog. Treba nam više prelaznih rokova kako bismo napravili dobar tim. Neke smo ispucali, ali penjemo se i borimo do kraja“, završio je Marko Jovanović.


tagovi

FK VojvodinaMozzart Bet SuperligaBožidar BandovićMarko Jovanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara