Slavlje fudbalera Vojvodine Novak Đoković (©Star sport)
Slavlje fudbalera Vojvodine Novak Đoković (©Star sport)

Voša preživela penal u 98. minutu, Simić pogodio da sezona krene pobednički (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | ned. 10.07.22. | 22:00

Džugurdić preuzeo golmanu Careviću ulogu tragičara

Sa velikim ambicijama Lale su ušle u novu sezonu Mozzart Bet Superlige. Ako je tačno da se po jutru dan poznaje, onda Staru damu čekaju veliki uspesi. Ekipa Milana Rastavca nadigrala je na „Karađorđu“ Napredak i na najbolji mogući način otvorila prvenstvo pred svojom publikom – 1:0 (0:0).

Od samog starta utakmice Novosađani su imali inicijativu i gol je bukvalno visio u vazduhu. Odolevali su fudbaleri Napretka pred strašnim naletima Lala, a u nekoliko navrata je sjajno mrežu spasao golman Petrić, najbolja karika Napretka u današnjem meču. Ipak, u 54. minutu odbrana Čarapana je kapitulirala. Novajlija Iv Baraj je najpre uputio centaršut u šesnaesterac, loptu je na pet metara spustio glavom Nemanja Nikolić, a Veljko Simić iskoristio lošu reakciju odbrane i poslao loptu pored Petrića za vođstvo domaćih, što je bio i konačan rezultat.

Izabrane vesti

Najveće uzbuđenje usledilo je u poslednjim trenucima meča. U nadoknadi vremena u šesnaestercu Vošin bek Lazarević je srušio Čečarića, a sudija pokazao na belu tačku. VAR je potvrdio odluku, Džugurdić preuzeo odgovornost, ali je loptu lansirao daleko iznad prečke na veliku radost publike na Karađorđu.


U potpunosti je prvo poluvreme pripalo domaćem timu. Vojvodina je od samog starta imala inicijativu i posed lopte na svojoj strani. Prva veća opasnost po gol Čarapana bila je u sedmom minutu, kada je nakon centaršuta Lazarevića pokušao Bastajić, ali lopta otišla daleko iznad gola. Desetak minuta kasnije se isti igrač još jedanput našao u dobroj situaciji, opet je dobro centrirao Lazarević, Bastajić prihvatio loptu i lepo se okrenuo, ali je sjajno intervenisao Petrić. U nastavku još nekoliko sjajnih šansi za Lale, Baraj je poslao loptu po zemlji u šesanesterac, ali Simić nije dobro postavio nogu, pa je propala dobra prilika. Odličan pokušaj imao je i Mirko Topić, koji je sa 20 metara veoma dobro šutirao u levi ugao, ali je i tada čuvar mreže Petrić skrenuo loptu u korner.

Kada je reč o gostima, nakon 20-ak minuta opsade gola Kruševljana, uspeli su da se nakratko trgnu i umalo kazne promašaje domaćeg tima. Najbliži su Čarapani golu bili nakon ubačaja Đorđa Jovanovića sa leve strane, kada je Čečarić pokušao iz blizine, a lopta pogodila prečku.

Najatraktivniji potez na meču viđen je u finišu prvog poluvremena, kada je sjajan centaršut poslao Bastajić, a sa pet metara atraktivno makazice uhvatio Radomir Milosavljević. Ipak, golman Petrić bio je na visini zadatka.

Malo je ritam utakmice opao nakon primljenog gola. Međutim gosti nisu usepavali da značajnije zaprete. Opet je najbolju priliku za pogodak imala Voša. Senegalac Iv Baraj u 70. minutu dobro pokušao sa ivice šesnaesterca, ali lopta je završila pokraj desne stative.

U 85. minutu golman Lazar Carević umalo nije postao tragičar utakmice. Ispucao je loptu direktno u napadača Kruševljana Marka Šarića, ona se kotrljala prema mreži, ali je bivši Barsin čuvar mreže uspeo da stigne na vreme.

Pre toga, priliku za izjednačenje gosti su imali u 75. minutu. Miloš Džugurdić je ušao u šesnaesterac, ali šutirao pored desne stative. Odmah je u narednom napadu Voše sevnula kontra. Baraj je ubacio loptu oštro po zemlji do Nikolića, čiji je šut sa penala zaustavio Petrić. Potom je na odbijenu loptu naleteo Veljko Simić, ali su gosti uspeli da je izvade sa gol linije. Do kraja se Džugurdić još jednom našao u prilici da zapreti, ali ga je odlično zaustavio Traore, a lep pokušaj za Staru damu imao je Zukić, kada je još jednom intervenisao golman Kruševljana.

-------------

VOJVODINA – NAPREDAK 1:0 (0:0)

/Simić 54/

Stadion: „Karađorđe“. Gledalaca: 4.000. Sudija: Stanko Ostraćanin

VOJVODINA (4-2-3-1): Carević 5,5 – Lazarević 5,5, Jeličić 6,5, Traore 6,5, Đorđević 6 – Topić 6, Bastajić 6 (od 80. Milošević -) – Milosavljević 5,5 (od 66. Zukić 6), Baraj (od 80. Nešković -) 6,5, Simić 7, – Nikolić 6,5 (od 90. Busnić -)

NAPREDAK (4-3-3): Petrić 6 – Jovanović 5,5, Mršić 5, Kojčić 5, Bolha 5,5 – Jovanović 6 (Đeković), Krstić 5,5, Vukajlović 6 - Pantić (Džugurdić 5,5), Čečarić 6, Kočić 5,5 (od 54. Šarić 6)

Igrač utakmice: Vejko Simić (Vojvodina)

------------

 MOZZART BET SUPERLIGA - PRVO KOLO

Petak

Voždovac - Novi Pazar 1:0 (1:0)

/Hajdin 43/

Subota

Javor - Partizan 0:4 (0:1)

/Petković 21, Natho 68, Baždar 77, Rikardo 90+3 pen/

Čukarički – TSC 1:4 (0:1)

/Spasojević 53 – Antonić 35, Stojić 55, Banjac 61, Stanojlović 90+2/

Mladost – Spartak 1:1 (0:1)

/Bojović 68 pen – Bijelović 40/

Nedelja

Crvena zvezda - Radnički Niš 4:0 (3:0)

/Katai 3, Kangva 25, Pavkov 31, Bukari 47/

Radnik - Mladost NS 1:2 (0:1)

/Stojanović 81 – Mirosavljev 16, Radulović 56/

Vojvodina - Napredak 1:0 (0:0)

/Simić 56/

Ponedeljak

20.00: (2,40) Kolubara (3,25) Radnički Kragujevac (3,05)

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

veljko simić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara