Voša slabo igra i ne zna da daje golove: Bandoviću se drma klupa

Vreme čitanja: 3min | pon. 26.02.24. | 17:00

Da li je vreme za još jednu šok terapiju na Karađorđu?

Ni posle tri kola prolećnog dela sezone Mozzart Bet Superlige, fudbaleri Vojvodine nemaju trijumf. Iako su sinoć izabranici Božidara Bandovića pružili najbolju partiju u ovoj godini, na kraju nisu uspeli da slome otpor Spartaka iz Subotice, kojeg je spasao raspoloženi golman Aleksandar Vulić (0:0). Čuvar mreže Golubova je branio neverovatno, a u nadoknadi vremena je izašao kao pobednik u situaciji jedan na jedan, kada je skinuo zicer Mihailu Ivanoviću sa pet metara i tako poneo epitet heroja.

Međutim to što je protivnički golman bio izuzetno raspoložen nikako ne može biti opravdanje za Staru damu koja ima visoke ambicije, ali i dalje nema pobedu u prolećnom delu sezone. Koliko je Vulić dobro branio, toliko je bila i loša realizacija Lala. Stvorili su Novosađani veliki broj prilika, nekoliko i stoodstotnih šansi, ali je izostao završni udarac. Redom su promašivali novajlija Kejleb Zadi Seri (u jednom navratu je sa deset metara gađao pravo u golmana), Dejan Zukić (dva puta pretio glavom, ali nije pogodio okvir gola), Đorđe Crnomarković (glavom iz prekida gađao tik iznad prečke), Andrija Radulović (lep pokušaj sa distance, ali zamalo pored stative), Milan Lazarević (odbranio mu je Vulić, ali mogao je možda i bolje), Aleksa Vukanović (takođe gađao pravo u golmana) i na koncu već pomenuti zicer nije iskoristio mladi Mihailo Ivanović.

Izabrane vesti

Istina je da fortuna nije bila na strani Novosađana, ali takođe su u nekoliko navrata u samoj završnici fudbaleri domaćeg tima loše reagovali: bilo je tu dosta nepreciznih, ali i traljavih pokušaja, udaraca pravo u golmana, nepravovremenih pasova u završnoj trećini terena. Doduše jednom je Voša uspela da ubaci loptu u protivničku mrežu, ali je taj gol Radomira Milosavljevića poništen zbog ofsajd pozicije.

Očigledno je da novosadska Stara dama dosta kuburi sa realizacijom, jer je za 270 minuta postigla samo dva pogotka, od toga svega jedan gol iz igre, u prošlom kolu kada su poraženi u Kragujevcu od Radničkog 1923 (1:2). Drugi pogodak je postignut iz penala, protiv Mladosti iz Lučana na premijeri, kada je sa 11 metara precizan bio Andrija Radulović.

To je zaista veoma loš učinak za ekipu koja je pre nastavka trke u prvenstvu planirala da se umeša u borbu za treće mesto (sad im je daleko 16 bodova), budući da sada Lale moraju da jure i petu poziciju, poslednju vrednu evroscene. A za nju je konkurencija postala paklena, s obzirom na to da se kragujevački Radnički 1923 sjajnim partijama i pobedama probio do petog mesta i sada beži dva boda Novosađanima i Pazarcima, koji su sa 30 bodova na šestom i sedmom mestu. Uz to, preti im opasnost da skliznu na osmu poziciju, ukoliko danas bude pobednika u duelu Mladost iz Lučana i Voždovca, u poslednjem meču ove runde.

Šef stručnog štaba Vojvodine Božidar Bandović, iako nezadovoljan ishodom pokrajinskog derbija, sasvim je zadovoljan načinom na koji je igrala njegova ekipa, istakavši da je nedostajao jedino gol. A kao što znamo, to je najvažnije, jer ni dobru igru posle dve blede partije novosadski superligaš nije krunisao pobedom. Svakako je to razlog za brigu za sve na "Karađorđu" i pitanje da li je vreme za neke promene i "šok terapiju". Bandoviću i njegovom stručnom štabu se ozbiljno drma stolica i može ih spasti samo to što je viđen evidentan napredak u igri u odnosu na prva dva kola.

Novosađani u subotu idu na uvek neugodno gostovanje Javoru, а taj susret će aktuelnom stručnom štabu odrediti dalju sudbinu, jer bi se sve osim sva tri boda smatralo ogromnim neuspehom.



tagovi

Božidar Bandović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara