Gustavo Skarpa (©Reuters)
Gustavo Skarpa (©Reuters)

Vreme je za buđenje Palmeirasa, desetkovani Žuventud u Sao Paulu

Vreme čitanja: 2min | sub. 10.09.22. | 23:10

Brazilska Serija A: Lider pet mečeva bez pobede. Veiga otpao na duži vremenski period, ali Abel Fereira ima adute pred dolazak “fenjeraša”

Palmeiras je do skoro bio u igri za tri trofeja, ali sada mu je ostalo samo da se bori za titulu u Seriji A, trofej koji jedino nedostaje Portugalcu Abelu Fereiru, tvorcu renesanse tima iz Sao Paula. Prošle nedelje je dvostruki uzastopni šampion Južne Amerike predao krunu. Eliminisan je od strane Atletiko Paranaensea u polufinalu Kopa Libertadores, tima koji s klupe vodi nekadašnji selektor Brazila i Portugalije Luiz Felipe Skolari. U Kupu Brazila je Sao Paulo bo bolji u četvrtfinalu.

Podsetimo, za nešto više od dve godine na kormilu Palmeirasa, Fereira je osvojio dva Kopa Libertadores, lokalni šampionat Paulista, Supekup Brazila i Južne Amerike, kao i kup u zemlji fudbala. Ostala je samo još titula.

Izabrane vesti

Nije u formi Verdao, tri meča u nizu je odigrao nerešeno, a ako se računa i dvomeč sa timom iz Kuritibe u polufinalu Kopa Liberrtadors, Fereirin tim pet utakmica je bez pobede. Dobra vest za još uvek šampiona kontinenta je da ni konkurenti za krunu, Flamengo, Korintijans, Internasional i Fluminense nisu ništa bolji, pa i dalje ima lepih sedam bodova više od finaliste Kopa Libertadores, Flamenga.

Prilika da Zeleni izađu iz krize je duel sa poslednjeplasiraom Žuventudom koji je jednom nogom u Seriji B. Gosti su osvojili samo dva boda u prethodnih šest kola. Igraće Fereira i noćas bez dirigenta na sredini terena Rafaela Veigu. Testovi su pokazali da se radi o težoj povredi desnog skočnog zgloba i da ga verovatno čeka operacija.

02.00: (1,23) Palmeiras (6,50) Žuventud (12,0)

Njegova zamena biće Bruno Tabata. On je odigrao solidno poslednje dve utakmice, kada nije bilo u timu Veige. Gustavo Skarpa biće glavni adut. Krilni napadač se u decembru seli u Notingem Forest. U tim se vraća Danilo koji je odslužio suspenziju zbog kartona. Oporavljeni Roni biće najistureniji u špicu, dok je u formi i Dudu. Osim Veige, van stroja je i Žejlson.

Žuventud stiže bez trojice suspendovanih fudbalera – Eltona, Bruna Nazaira i Felipe Piresa, dok su Paulo Enrike, Anderson Leita, Juri Lima, Edinjo, Marlon i Rikardo Bruno povređeni.

U prvom delu šampionata, Palmeiras je pobedio Žuventud sa 3:0. Kvota u Mozzartu na duplu pobedu Palmeirasa je 2,25.

--------------

Možeš li ti da budeš današnji pobednik i osvojiš put u Katar na Svetsko prvenstvo?

----------------

BRAZIL 1 – 26. KOLO

Subota

Seara – Santos u toku

Internasional – Kujaba u toku

23.55: (1,82) Fluminense (3,45) Fortaleza (4,70)

Nedelja

02.00: (1,23) Palmeiras (6,50) Žuventud (12,0)

16.00: (2,85) Avai (3,15) Atletiko PR (2,55)

16.00: (2,30) Botafogo (3,10) Amerika Mineiro (3,35)

21.00: (2,25) Koritiba (3,15) Atletiko GO (3,45)

21.00: (2,20) Sao Paulo (3,05) Korintijans (3,70)

23.55: (6,25) Gojas (3,90) Flamengo (1,58)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Brazil 1BrazilPalmeirasŽuventudBrazilska Serija A

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara