Aleksandar Kolarov (©Reuters)
Aleksandar Kolarov (©Reuters)

Vučica sprema klopku za "večitog pobednika" Lige Evrope

Vreme čitanja: 3min | čet. 06.08.20. | 10:04

Sevilja ima nekoliko povređenih igrača. Roma bez Krisa Smolinga i suspendovanog Francuza Veretua. Pod znakom pitanja igranje Pelegrinija

Večeras pada odluka o preostalim četvrtfinalistima Lige Evrope. U sredu su se među osam najboljih u drugom po rangu takmičenju Starog kontinenta plasirali Mančester junajted, Inter, Šahtjor i Kopenhagen.

Derbi ove runde igra se u nemačkom Duizburgu. Na neutralnom terenu sastaće se "večiti pobednik" Lige Evrope Sevilja i Roma (18.55). Andalužani su svoje planove ispunili osvajanjem četvrtog mesta u Primeri, ali ovo je takmičenje koje na stadionu Ramon Sančez Pishuan smatraju praktično domaćim. Sevilja je uvek nadahnuta u Ligi Evrope, koju je (uključujući i Kup UEFA) osvajala u pet navrata, ali Roma je u odličnoj formi pa bismo u Duizburgu mogli da gledamo uzbudljiv i neizvestan meč.

Izabrane vesti

Vučica je dobila sedam od poslednjih osam utakmica u Seriji A, a potvrda sjajnog raspoloženja u ekipi Paula Fonseke stigla je u poslednjem kolu, kada su Rimljani preslišali Juventus u Torinu (3:1). Ali i Sevilja ima čime da se pohvali. Sastav Đulena Lopetegija posledni put je poražen još početkom februara, u finišu Primere je ostvario je pet pobeda na šest utakmica i ovde mu se mora dati uloga blagog favorita.

Smatramo da Romi odgovara to što se igra jedna utakmica, jer bi mogla da ima problema sa odbranom posle odlaska Krisa Smolinga. Isto tako verujemo da Fonsekin tim prolazak u četvrtfinale može da pronađe samo u utakmici na gol više, dok će Sevilja pokušati meč da uvede u mirniji tok i taktičko nadmudrivanje, što bi Romi značajno otežalo posao. Rimljani nisu u Seriji A izborili Ligu šampiona, a ovo im je jedina šansa.

Trener španskog tima Đulen Lopetegi ima probleme oko tima. Standardni golman, Čeh Tomaš Vaclik je povređen, nije branio poslednje četiri utakmice u Primeri i ne treba ga očekivati među stativama Andalužana. Na gol će Marokanac Bono. Srpski reprezentativac Nemanja Gudelj pre dve nedelje je bio pozitivan na virus korona. Rovit je i Fernando, ali bi mogao da se nađe večeras u timu.

"Spremni smo. Ovo je kao finale, moramo da odigramo najbolje što možemo ako želimo da se plasiramo u narednu rundu. Ovo takmičnje nam ide naruku. U skladu sa istorijom kluba taj podatak bi mogao da nam pomogne", rekao je Lopetegi pred duel u Duizburgu.

Lukas Okampos (©Reuters)Lukas Okampos (©Reuters)

Munir El Hadadi je postigao pet golova na pet utakmica Lige Evrope, ali se očekuje da u napadu igraju Suso, Lukas Okampos i Holanđanin Luk de Jong. Kod Rome zbog kartona je suspendovan Francuz Žordan Veretu, dok je Antonio Mirante povređen. Pod znakom pitanje je i igranje Lorenca Pelegrinija zbog preloma nosa.

U startnu postavu Vučice trebalo bi da bude i kapiten reprezentacije Srbije Aleksandar Kolarov.

"Ibanjez će zameniti Smolinga u odbrani. Imam puno poverenje u njega. Zaniolo će biti starter. U igri je i Pelegrini, ali i Kristante može da igra u veznom redu. Videćemo još. Dobro smo igrali u poslednje vreme i sa mnogo samopouzdanja smo stigli u Duizburg", istakao je trener Rimljana Fonseka.

OČEKIVANI SASTAVI

SEVILJA: Bono, Navas, Karlos, Kunde, Eskudero, Tores, Fernando, Hordan, Suso, De Jong, Okampos.

ROMA: Lopez, Ibanjez, Mančini, Kolarov, Peres, Kristante, Dijavara, Spinacola, Zanilo, Mkhtarijan, Džeko.

LIGA EVROPE – OSMINA FINALA

Sreda

Kopenhagen - Bašakšehir 3:0 (1:0) /prvi meč 0:1/

/Vind 4, 52, Falk 62/ 

Šahtjor - Volfzburg 3:0 (0:0) /prvi meč 2:1/

/Moraes 89, 90+3, Solomon 90+1/

Inter – Hetafe 2:0 (1:0)

/Lukaku 33, Eriksen 83/

Mančester junajted – LASK 2:1 (0:0) /prvi meč 5:0/

/Lingard 57, Marsijal 88 – Vajsinger 55/

Četvrtak

18.55: (1,60) Leverkuzen (4,00) Rendžers (5,10) /prvi meč 3:1/

18.55: (2,40) Sevilja (3,30) Roma (3,00)

21.00: (1,80) Vulverhempton (3,45) Olimpijakos (4,80) /prvi meč 1:1/

21.00: (3,35) Bazel (3,45) Ajntraht (2,15) /prvi meč 3:0/

***kvote su podložne promenama


tagovi

RomaSeviljaAleksandar KolarovĐulen Lopetegi

Obaveštavaj me

Roma

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara