Konte, večeras mirno spavaj! Samir Handanović je Interov anđeo čuvar (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 05.08.20. | 23:07

Inter u četvrtfinalu Lige Evrope

Inter je sve preživeo! Kad je Antonio Konte ovo preturio preko glave, zaslužio je da se na kraju turbulentnog perioda bori za pehar. Nije uspeo u Ligi šampiona da napravi pomak u odnosu na Lučana Spaletija, niti da u Seriji A zapreti Juventusu, čak je i u Kupu Italije ispao pre završnog čina, međutim, ostala mu je još jedna šansa da prvu – možda i jedinu – sezonu na klupu milanskog velikana okonča na trijumfalan način. Nerazuri su hodali po mukama i dokopali se F8 Lige Evrope pobedom nad Hetafeom (2:0), još samo dva koraka ih dele od finala, tri od znamenja.

Zbog načina na koji je savladan špansku predstavnik u Gelneznkirhenu možda se posle ove večeri otvore karte Interu, pošto u narednoj rundi ide verovatno na Leverkuzen (ako Nemci sačuvaju 3:1 iz prvog susreta sa Rendžersom), a kako je sve do finala razdvojen od Mančester junajteda ima objektivne šanse da se bori za pehar.

Izabrane vesti

Čuvari snova italijanskog giganta su Romelu Lukaku i Samir Handanović. Ne većini mečeva ove sezone Belgijanac je opravdao ulogu prvog napadača po dolasku iz Mančestera, a slovenački golman još jednom potvrdio koliko znači ekipi. Njih dvojica su, svako na svoj način pogurali tim sa „Meace“ u četvrtfinale.

Lukaku tako što je u 33. minutu otresao Ečijetu kao senior kadeta i pucnjem u dalji ugao doveo Inter u vođstvo, dok je kapiten tima branio kao i uvek, sprečavajući našeg Nemanju Maksimovića i Hajmea Matu da ga savladaju. Kao da ima sto ruku, Handanović je skretao lopte ili u korner ili na prečku, pa čak i i situacijama kad je Hetafe bio konkretniji držao svoj tim u prednosti.

S obzirom da je dotad branio apsolutno sve i da važi za specijalistu za penale, verovatno se rezervisti Horheu Molini u 76. minutu učinilo da je gol (posle igranja rukom Dijega Godina) umesto sedam metara širok koliko kutija šibica, opalio je pored stative, mada se čini da bi Samir i tu loptu dohvatio samo da je išla u okvir.

Posle toga, sve je bilo lakše za Inter, čekao je polukontre i kontre, a iz jedne takve akcije Kristijan Eriksen je pečatirao sudbinu Hetafea i na tragičan način okončao mu sezonu koja je do marta obećavala daleko više.

U drugoj utakmici večeri, Mančester junajted je izveo kombinovan tim protiv LASK-a i drugom pobedom umarširao u četvrtfinale. Posle 5:0 u Austriji, Crveni đavoli su preokretom na Old Trafordu slavili 2:1.

Bez Rašforda, Bruna Fernandeša, Grinvuda, Van Bisake i Matića, Solskjerov tim zaostajao je posle bombe Vajsingera, ali je Huan Mata duplom dozom asistencija Lingardu (!?) i Marsijalu obezbedio komotnu pripremu četvrtfinalnog duela sa Kopenhagenom.

LIGA EVROPE – OSMINA FINALA

Sreda

Kopenhagen - Bašakšehir 3:0 (1:0) /prvi meč 0:1/

/Vind 4, 52, Falk 62/ 


Šahtjor - Volfzburg 3:0 (0:0) /prvi meč 2:1/

/Moraes 89, 90+3, Solomon 90+1/

Inter – Hetafe 2:0 (1:0)

/Lukaku 33, Eriksen 83/

Mančester junajted – LASK 2:1 (0:0), prvi meč 5:0

/Lingard 57, Marsijal 88 – Vajsinger 55/

Četvrtak

18.55: (1,65) Leverkuzen (4,00) Rendžers (5,10) /prvi meč 3:1/

18.55: (2,30) Sevilja (3,30) Roma (3,15)

21.00: (1,75) Vulverhempton (3,50) Olimpijakos (5,10) /prvi meč 1:1/

21.00: (2,70) Bazel (3,40) Ajntraht (2,55) /prvi meč 3:0/


tagovi

Samir HandanovićRomelu Lukaku

Obaveštavaj me

Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara