Patrik Bamford (©Reuters)
Patrik Bamford (©Reuters)

Vukovi pokazuju zube, Bamford raspucan petkom

Vreme čitanja: 3min | pet. 19.02.21. | 12:36

Vulverhempton i Lids otvaraju 25. kolo Premijer lige. Četa Marsela Bijelse bez remija ove sezone na gostovanjima

Ko ostaje u igru za plasman u Evropu – Vulverhempton ili Lids? Odgovor bismo mogli da dobijemo večeras (21.00) na Molinou u prvom meču 25. kola Premijer lige. Oba tima su u sredini tabele, ne moraju da brinu oko opstanka, ali žele proboj ka vrhu i da se umešaju u borbu za međunarodna takmičenja.

Od Vukova se ove sezone više očekivalo. Portugalska kolonija na Ostrvu na čelu sa nekadašnjim trenerom Porta Nunom Espiritom Santom daje znake života. Osvojila je sedam bodova u poslednja tri kola i popravila plasman. Lids ne odstupa od svoje igre – na gol više. Filozofija Marsela Bijelse je iz Čempionšipa preslikana na Premijer ligu. U povratničkoj sezoni u eliti tim iz Jorkšira igra odlično. Toplo-hladno je odlika tima koji s klupe predvodi argentinski stručnjak. Sa 42 primljena pogotka samo je VBA više puta vadio loptu iz svoje mreže od Lidsa, ali Bijelsa ne odustaje od svojih prncipa i kada udari na mnogo jače timove u eliti.

Izabrane vesti

U prvom delu sezone, Vukovi su pobedili u Lidsu golom Raula Himeneza. Nažalost, Meksikanca i dalje nema u timu posle teške povrede lobanje i pitanje je kada će moći da se stavi na rapsolaganju Espiritu Santu. Tek je pre nekoliko dana počeo da radi sa ekipom.

Takođe, za Vuleverhempton neće moći da igraju Danijel Podens i Vili Boli. Espirito Santo je rekao da oporavak ide nabolje, ali da se još ne očekuje da izađu na teren.

Kod Lidsa, Dijego Ljorente se vraća posle duge pauze. On je odigrao samo dva meča za povratnika u Premijer ligu, a letos je stigao iz Sosijedada za 20.000.000 evra. Argentinski stručnjak je potvrdio da su vezista Kalvin Filips i napadač Rodrigo van stroja, dok bi Poljak Mateuš Klih mogao da se vrati na teren.

KVOTA U MOZZARTU DA ĆE LIVERPUL DA OSVOJI JEDNO OD PRVA ČETIRI MESTA U PREMIJER LIGI JE 1,50.

Vulverhempton je pobedio poslednja četiri ligaška meča protiv Lidsa, a za tih 360 minuta tim iz Jorkšira je postigao samo jedan gol. Zanimljivo, Lids je pobedio na šest od sedam poslednjih gostovanja koja nisu igrana u Londonu. Samo su mančesterski timovi Siti i Junajted osvojili više bodova na gostovanjima, ako se izuzme prestonice Engleske gde Lids loše igra. Poslednja dva meča u Londonu su poraženi od Totenhema i Arsenala. Napadaču gostiju Patriku Bamfordu prijaju utakmice koje se igraju petkom. Na pet mečeva je postigao čak šest pogodaka.

Lids je jedini tim u ligi koji nema remi na gostovanjima ove sezone. Bjelsina četa ima po šest pobeda i poraza.


tagovi

Premijer ligaMarselo BjelsaVulverhemptonLids Junajtedlids

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara