Milinković Savić i Mauricio Sari (Reuters)
Milinković Savić i Mauricio Sari (Reuters)

Za Čira je kao De Brujne, a Sariju biciklista "važniji" od Sergeja: Čitam samo o njemu, mora ređe da gubi lopte

Vreme čitanja: 3min | sre. 12.10.22. | 18:09

"Dan nakon pobede nad Fiorentinom (4:0) otvorio sam novine i mogao sam da čitam samo o Sergeju i njegovoj vrednosti na fudbalskom tržištu..."

Ako pitate predsednika Lacija Klaudija Lotita, Sergej Milinković Savić je zlatna koka vredna 120.000.000 evra. Ako tražite mišljenje Čira Imobilea, reći će vam da je SMS na istom nivou kao Kevin De Brujne. Zbog maestralnih partija ove sezone, naročito poslednjih nedelja italijanska javnost je uz Sergejevo ime počela da stavlja dodatak "illegale", u šali se pitajući šta kažu zakoni na Apeninima, da li su mangupske asistencije koje deli i šakom i kapom dozvoljene.

Međutim, ako pitate trenera Nebeskoplavih, Mauricio Sari će spustiti loptu. Neće posipati prvu zvezdu svog tima hvalospevima, neće ga častiti slatkorečivošću i dodatno mu dizati cenu. Naprotiv. Pronaći će italijanski strateg slabe tačke u Sergejevoj igri, kao što je to učinio na konferenciji pred važan okršaj 4. kola grupne faze Lige Evrope protiv Šturma iz Graca.

Izabrane vesti

Dve majstroske lopte isporučio je nekadašnji fudbaler Vojvodine i Genka za vikend, prvo Matiji Zakanjiju, te omiljenoj mu meti Imobileu i nakon toga je Čizma planula. Pupunio je Srbin novinske stupce italijanske štampe, a Sariju je izgleda to zasmetalo. Deluje da je reč o psihološkom momentu gde strateg ne želi da mu ključna karika ekipe previše uzleti.

“Previše se priča o Sergeju. Dan nakon pobede nad Fiorentinom (4:0) otvorio sam novine i mogao sam da čitam samo o Sergeju i njegovoj vrednosti na fudbalskom tržištu. Istovremeno biciklista (Filipo) Gana je odvezao sjajnu trku u rekordnom vremenu i morao sam da idem na specijalizovane sajtove da bih čitao o tome. Premalo se priča o pravom sportu. Da, on ima izvanredne brojeve, ali i segmente u igri koje mora da unapredi... Recimo da smanji broj izgubljenih lopti. Sjajan vezni fudbale koji pred sobom ima još poprilično prostora za rast i napredak", rekao je Sari.

I dok u Seriji A briljira (tri gola i sedam asistencija), brojke 27-godišnjeg veziste u Ligi Evrope nisu bajne što se i oseća kroz rezultate Lacija koji je u grupi sa Šturmom, Midtjilandom i Fajenordom osvojio tek četiri od mogućih devet bodova. Istina, nije se Milinković Savić ni naigrao fudbala u evropskoj B produkciji budući da je u pobedi 4:2 protiv holandskog tima proveo na terenu 20 minuta, da mu je 37. minuta protiv Midtjilanda bilo dovoljno za gol, ali tek počasni u debaklu od 5:1, te da se za nešto više od sat vremena protiv Šturma u Gracu utopio u sivilo čitavog tima koji je odigrao remi mirnih mreža.

"Prva utakmica protiv Šturma nam je pokazala da su brojke protivnika izuzetno važne, naročito u fizičkom smislu. Oni se bore sa Salcburgom za titulu u Austriji. Taj tim vredi mnogo više u odnosu na imena koja ga čine. U Firenci smo odigrali tehnički na visokom nivou, ali ne i taktički", rekao je Sari pa prokomentarisao gust raspored utakmica: "Klubovi u Engleskoj uvek igraju sa istih 11 igrača i igraju više utakmica. Dakle, to što su naviknuti na ritam utakmica na svaka dva, tri dana svakako pomaže. Prinuđeni smo na ovakve uslove zbog Svetskog prvenstva, ali prilagođavamo se. Teško je praviti kalendar u ovakvom delirijumu. Više bih voleo da smo igrali u nedelju sa 2-3 sata odmora koji bi bili od krucijalnog značaja. Morate imati jasan plan o raspodeli minutaže i oporavku momaka. Nemamo povređenih, ali umor postoji", zaključio je Sari.


tagovi

Mauricio SariLacioSergej Milinković Savić

Obaveštavaj me

Lacio

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara