Mark Kururelja (©Reuters)
Mark Kururelja (©Reuters)

Za novog levog beka još 35.000.000 evra: Gvardiola naciljao najboljeg igrača Brajtona

Vreme čitanja: 2min | sre. 18.05.22. | 01:14

Da li je to rešenje za kojim godinama traga Pep?

Ni šestu godinu od dolaska Pepa Gvardiole na Etihad Mančester Siti nema mogućnost da osvoji trofej Lige šampiona za kojim arapski vlasnici žude više od decenije. Sitiju će verovatno kao utešna nagrada ostati Premijer liga, mada su se posle eliminacije od Real Madrida i pogotovo načina na koji se sve dogodilo mnogi zapitali da li je Gvardiola izgubio trenersku oštrinu za najveće klupsko dostignuće?

Nedugo posle pretrpljenog šoka Siti je počeo novu rekonstrukciju tima i navijače obradovao fantastičnom kupovinom Erlinga Halanda za 60.000.000 evra. Dolazak nove "devetke" definitivno neće biti i kraj Sitijevog angažovanja na letnjoj transfer pijaci. Na tržištu se traži naslednik Fernandinja koji po završetku sezone odlazi, njegovim stopama mogao bi da krene i Ilkaj Gundogan što bi zahtevalo pojačanje u srcu veznog reda, mada Gvardiola želi da potroši novac i na jačanje odbrane! Čovek koji je već utrošio preko 400.000.000 evra samo na defanzivce - šest transfera iznad 50.000.000 evra, od toga tri iznad 65.000.000 - želi da pojača konkurenciju na levom beku i već je nacentrirao idealno rešenje: Marka Kukurelju!

Izabrane vesti

Nedelja, 17.00: (1,17) Mančester Siti (7,50) Aston Vila (16,0)

Izdanak Barselonine Masije odigrao je sezonu života u Brajtonu zbog čega je izabran za igrača sezone u svojoj debitantskoj godini u Premijer ligi i automatski privukao veliku pažnju najmoćnijih klubova na Ostrvu. Niko u takmičenju nije imao više osvojenih duela od Kukurelje (241), pokazao je tokom prethodnih meseci energiju kakva Sitiju nedostaje, o čemu je Gvardiola nedavno i potvrdio rečenicom da ovog leta želi da dovede "igrače koji su gladni uspeha". Špancu nedostaje fudbal najvišeg nivoa, ali je već u prvoj godini na jugu Engleske pokazao da je spreman da napravi iskorak.

Gvardiola je ove sezone na levom beku koristio Aleksandra Zinčenka i Žoaa Kansela koji je posebno dobro igrao na toj poziciji, međutim njegovo prirodno mesto je na suprotnoj strani. Upravo zato Pep želi ortodoksnog levog beka, koji može da unese balans u tim i potrebnu energiju po tom delu terena. Podsetimo, Gvardiola je svojevremeno na levom boku imao Benžamana Mendija za kojeg je platio gotovo 58.000.000 evra pre četiri godine, ali je Francuzu fudbal potpuno u drugom planu jer se duže vreme suočava sa brojnim optužnicama za seksualno uznemiravanje i silovanje...

Kukurelja možda još nije kvalitet za Siti, ali je na dobrom putu da izraste u dobrog i pre svega vrednog beka, zbog čega ga u Brajtonu dodatno vrednuju i za njegov odlazak traže duplo više novca od 18.000.000 evra, koliko je plaćen letos. Minimum ispod kojeg Brajton neće pristati na razgovor navodno je 35.000.000 evra.

Gledaćemo Siti još na fudbalskom tržištu.


tagovi

Mark KukureljaMančester SitiBrajtonLetnji prelazni rok 2022

Obaveštavaj me

Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara