Erling Haland daje dres navijaču Borusije (©Reuters)
Erling Haland daje dres navijaču Borusije (©Reuters)

Zagonetni Haland najavio rastanak s Borusijom i dolazak u Španiju

Vreme čitanja: 2min | sub. 01.01.22. | 10:57

"Uskoro će goreti", najavljuje norveški golgeter

Ako do leta ne produži ugovor, Erling Haland će moći da napusti Borusiju Dortmund za 75.000.000 evra. Smešnu cenu u današnje vreme za napadača njegovih kvaliteta (dovoljno je samo imati u vidu podatak da je dao 76 golova, uz 20 asistencija, u 75 utakmica za žuto-crne).

Svesni da Real Madrid, Barselona i Mančester siti samo čekaju priliku da ugrabe norveškog golgetera.u Dortmundu su Halandu postavili ultimatum da se do kraja februara izjasni hoće li ostati ili otići. Ne žele Nemci da dođu u nezavidan položaj i u "minut do 12" jure zamenu za najboljeg strelca tima.

Izabrane vesti

Iako vremena za konačnu odluku ima dovoljno, čini se da ju je Norvežanin već doneo. Zapravo, nagoveštava se u kom prvenstvu će igrati od sledeće sezone, ali ne i u kom klubu...

13.30: Arsenal - Mančester siti, KVOTE

Da je rešen da napusti Borusiju može se zaključiti po njegovim objavama na društvenim mrežama. Pre nekoliko dana je na instagramu napisao: "Sledećih šest meseci biće mojih najboljih šest meseci", uz fotografije na kojima gleda unapred, ali i vide mu se leđa.

Dalje, 2022. godinu Haland je dočekao poprukom: "Čuvaj me se 2022, dolazim po tebe" i sličicama koje najavljuju da će uskoro "goreti", što je sinonim za neku bombastičnu vest.

Pritom, AS je objavio tekst u kom tvrdi da je jedan od najboljih napadača današnjice tokom odmora u Marbelji - u kojoj inače njegova porodica od nedavno ima kuću - navijačima koji su ga prepoznali na ulici i upitali gde će igrati sledeće sezone, uz osmeh odgovorio da će to biti Španija.

Ugledni list navodi da je Haland već "domaći" u poznatom španskom letovalištu, u koje dolazi na odmore, ali i da se oporavlja od povreda.

Očigledno je da Haland još ne želi da saopšti izbor kluba za nastavak karijere, ali ukoliko je Mančester siti zaista otpao sa liste, mnogo veće šanse daju se Realu nego Barseloni. Razlog je dobro poznat - finansijski problemi Katalonaca. Situacija bi mogla da se promeni jedino ukoliko Đoan Laporta u međuvremenu ne pronađe čarobni štapić, pa uspe da zadovolji zahteve pohlepnog menadžera Mina Rajole, ali i Halandovog oca, koji se, po pisanju AS-a, nadaju da će za transfer 21-godišnjeg špica uz 75.000.000 evra Borusiji uspedi da dobiju još 15.000.000 ili čak 25.000.000 da podele između sebe.

Kako stvari stoje, uskoro bismo mogli da saznamo rasplet...


tagovi

Erling HalandBorusija DortmundReal MadridBarselona

Obaveštavaj me

Real Madrid
Barselona
Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara