©psg.fr
©psg.fr

Zahuktava se prelazni rok u Gradu svetlosti: Posle Škrinijara promovisan i Asensio

Vreme čitanja: 2min | čet. 06.07.23. | 14:01

Krilni vezista stigao kao slobodan igrač, posle osam godina provedenih u Real Madridu

Posle odlazaka Serhija Ramosa i Lionela Mesija, konačno je pokrenuta i serija dolazaka na Park prinčeva. Posle Milana Škrinijara, koji je parafirao ugovor do leta 2028. godine, dres Svetaca zadužio je i dugogodišnji prvotimac Real Madrida, Markos Asensio.

Španac je potpisao ugovor do 2026. godine, ali još nije objavljeno koji će broj nositi na leđima.

Izabrane vesti

Ovaj ofanzivni vezista poslednjih osam godina je proveo u Madridu, a u redove Kraljevskog kluba stigao je na leto 2015. godine iz matične Majorke. Za Real je zvanično odigrao 286 utakmica, postigao 61 gol i zabeležio 32 asistencije. Imao je nekoliko vanserijskih partija, ali je ostao utisak da nije iskoristo sav svoj potencijal u dresu Madriđana.

"Privilegija je biti deo ovog velikog kluba kao što je Pari Sen Žermen. Radujem se što ću se pridružiti novim saigračima i raditi sa njima na postizanju velikih ciljeva. PSŽ je veliki klub, sa velikim i ambicioznim projektom. Ovo je ono što mi je trebalo: promena okruženja, ali podjednako ozbiljan projekat. Mislim da je ovo savršeno mesto za mene, na kojem mogu da igram i osvajam trofeje", rekao je Marko nakon potpisa.

Asensio je i standardni reprezentativac Španije, za koju je sakupio 37 nastupa i postigao dva gola. Debitovao je još u maju 2016. godine kod Visentea del Boskea u prijateljskom meču sa Bosnom i Hercegovinom.

Parižani uveliko rade na novim pojačanjima, a među prvima bi trebalo da bude Lukas Ernandez iz minhenskog Bajerna.



tagovi

Marko AsensioLetnji prelazni rok 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara