Komentari na vest

Zahvaljujući Slovačkoj izbegnuta bruka UEFA: Irci ne moraju da puste Holandiju

D

De jàn

pre 5 meseci

Koliko sam shvatio, ukoliko bi Irska pobijedila Holandiju veceras, Grcka bi bila druga i otisla direktno na EP, a Holandija bi morala kroz ligu nacija da se kvalifikuje. Tu nastupa Albanija jer je valjda zavrsila drugoplasirana u Ligi nacija, te bi imala prednost u odnosu na Irsku zbog boljeg plasmana, samim tim bi Albanija izgurala Irsku sa pozicije da se kroz Ligu nacija kvalifikuje na EP. Medjutim, posto je Albanija Direktno na EP, Irska ne mora da pusta Holandiju da pobjede (ako bi se desilo da Grcka bude treca, ne bi imala sansi da ode na EP ni kroz ligu nacija, to bi znacilo da je sledeca u redu za zrijeb za EP Irska). To je ono sto sam ja shvatio. E sad, ne mora znaciti da je to tacno, jer je ovo izuzetno zapetljano, a i ne znam da li sam dobro napisao, tj. da li sam vam dobro pojasnio.
r

rea

pre 5 meseci

Nemoj više toliko razmišljati oko krajnje nebitnih stvari - pregorećeš.
I

Istina je negde tamo..

pre 5 meseci

Više ga vi zakomplikovaste ovde nego uefa. Sad tek ništa nije jasno.
G

G

pre 5 meseci

Ajde sad lepo ispocetka kako,zasto Irci mogu na Evropsko ili u baraz.Covek sve zamrsio.
m

migracije u areni

pre 5 meseci

Fudbalska takmicenja su odavno postala sprdnja,cirkus nad cirkusima. Ogolili su pravi fudbal i prave sisteme takmicenja zarad bolesnog tkz. Populizma plus dodelama organizacija nekim zemljama ili po 6 drzava da organizuje cirkus.
Z

Zvezda 91

pre 5 meseci

UEFA mafija !
P

Plavi10

pre 5 meseci

Da za ove sto su se kvalifikovali je to glupost, al za ove slabije reprezentacije je to jedina nada. Mislim da je sistem dobar, a liga nacija je odlicna ideja, ljepse je igrati nju i uigravati ekipu nego igrati prijateljske sa nekim Ž ekipama. Slican sistem je UEFA uvela u Ligu prvaka, stazu prvaka i stazu ne prvaka.I to su veliki rekli da je glupost, al malim ekipama je to bijo spas, inace Zvezda, Dinamo, Scherif i take ekipe nikad ne bi vidjele Lige prvaka.
D

Dylan Dog

pre 5 meseci

Toliko se žale, da imaju 16 zagarantovanih mesta u LŠ (umesto 7 ili 8 pre 15-ak godina), stvarno ih ubi taj sistem.
P

Plavi10

pre 5 meseci

To nema nikake veze sto imaju 16 zagarovantovani mjesta. Bitno je da ekipe kao Zvezda i Dinamo vise ne igraju kvalifikacije sa 3 i 4 iz Engleske,Spanije, Italije. Nego imaju stazu prvaka i igraju sa prvacima Moldavije,Rumunije, Grcke. E tako i iz lige nacija dobijes 3 ekipe na EP koje vjerovatno da nema tog natjecanja nikad nebi vidjeli EP.
S

Stari kurajber

pre 5 meseci

Procitao tekst i dalje ne kapiram kako Irci mogu do evropskog prvenstva...
P

Pa vidi

pre 5 meseci

Koliko kapiram, preko lige nacija. Ali ne kapiram i dalje zašto bi im odgovaralo da izgube?
.

.....

pre 5 meseci

ja shvatio da irci ne mogu vise na euro, jebe lud zbunjenog
J

Jednostavnije.

pre 5 meseci

Ne mogu Irci(Liga B) nikako na Euro. Slovačka koja je ispod njih po rangu(Liga C) , je prošla direktno pored Islanda koji je ispred Irske na tabeli.Da je Island otišao direktno na Euro, onda bi im prolaz Holandije odgovarao, jer je i ona ispred njih(Liga A) .Prosto rečeno, manje "čekaš" u redu ako oni ispred tebe prolaze dalje. Toliko. Realno Island je imao manje šanse i od Luksemburga da prođe direktno grupu, što znači da je ovaj presedan bio više hipotetički nego realan.
h

hyper mass

pre 5 meseci

Još jedan dokaz da planeta postaje pretrpana likovima koji ničemu ne služe.Pucanje je neizbežno.
И

И

pre 5 meseci

Bolji sistem bi smislila moja baba koja se potpisivala prstom. Neverovatno ko sve dolazi u poziciju da odlučuje. Posledice su očigledne. Srećom, u ovom slučaju u pitanju je samo fudbal. Medjutim, često nije.
N

Nix125

pre 5 meseci

Još jedan dokaz da je Liga Nacija najveća glupost od takmičenja - i ovo na silu guranje 50 reprezentacija na EP toliko nema smisla.