Gvardiola (©Reuters)
Gvardiola (©Reuters)

Zakukao Gvardiola: Real ima devet dana za pripremu, meni ne daju ni dan više

Vreme čitanja: 2min | ned. 31.03.24. | 12:51

Trener Sitija u ratu sa engleskim takmičarskim kalendarom

Malo gde u Evropi je takmičarski kalendar tako gust i tako nedodirljiv kao u Engleskoj. Tamo nema odlaganja utakmica zato što se nekom tako prohte, niti se velikima gleda kroz prste. I zato Pep Gvardiola jadikuje...

Menadžer Mančester sitija je ukazao na nešto što na prvu loptu zaista izgleda kao nepravda: njegov tim će do 9. aprila i sudara sa Realom u četvrtfinalu Lige šampiona odigrati tri utakmice. Dok će španski gigant odigrati za isti period – jednu.

Izabrane vesti

Sve kada se sabere, Građani će imati čak sedam mečeva za 21 dan i Gvardiola smatra da je to nepodnošljivo.

Posle današnjeg meča, igraćemo u sredu sa Aston Vilom u 20.15, pa u subotu sa Kristal Palasom u 12.30. U utorak ćemo putovati za Madrid. A, Real za to vreme će imati devet dana da se pripremi za naš duel. Devet! Oni igraju sad za vikend i neće imati nijednu utakmicu do susreta sa nama“, istakao je Pep.

I otkrio da je tražio od nadležnih da dobije još dan odmora pomeranjem termina, ali...

„Ukazao sam nadležnima na to, tražio da nam odobre još jedan dan odmora između mečeva, jer je razlika ogromna. Ali, nije bilo šansi“.

Objasnio je Gvardiola da su velikani u svim jačim ligama u neku ruku povlašćeni.

„U Francuskoj PSŽ ne igra mečeve između četvrtfinalnih duela u Ligi šampiona. U Portugaliji timovi koji su u Ligi šampiona domaće utakmice igraju petkom“, naglasio je Pep.

Ali u Engleskoj popusta nema.


tagovi

Pep GvardiolaMančester SitiLiga šampiona

Obaveštavaj me

Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara