"Landri Dimata"
"Landri Dimata"

Zato je Standard u problemu - prognani Dimata doneo Ostendeu promet od 9.500.000 evra

Vreme čitanja: 2min | pon. 19.06.17. | 11:27

Volfzburg će iskeširati

Landri DimataŽurka u Ostendeu! Maleni belgijski klub, najprijatnije iznenađenje iz tek završene sezone Pro lige, oborio je rekord u visini naknade primljene za jednog igrača. I to za igrača koga je pre samo godinu dana doveo iz Standarda iz Liježa za skromnih 500.000 evra. Sada se, pišu belgijski mediji, čeka samo ozvaničenje transfera Landrija Dimate u Volfzburg za okruglo 10.000.000!

Belgijski napadač tako će baciti u senku transfer Džordana Lukakuau u Lacio za 4.000.000 evra što je do sada bila jedina velika Ostendeova prodaja.

Izabrane vesti

Prema navodima medija, a u Belgiji se uglavnom ne služe neproverenim podacima, 19-godišnji napadač će u narednih 48 sati potpisati četvorogodišnji ugovor sa Volfzburgom kome nisu promakle blistave partije momka poreklom iz Konga. Na 34 utakmice Dimata je postigao 14 i namestio još četiri gola i cenu kou je Ostedende platio Standardu uvećao 20 puta.

Standard je, doduše, bio primoran da ga proda, ali tek pošto je Dimata shvatio da neće biti u prvom planu ni kod tadašnjeg trenera velikana iz Liježa Slavoljuba Muslina i još više kod njegovog naslednika na klupi Janika Ferere. Odbijao je Dimata da zato potpiše novi ugovor - mada je imao i zašto pošto su ga u Liježu selili i na beka - pa je rastanak za male pare bio jedino rešenje.

Ostende prosto nije klub koji je mogao da zadrži takvog talenta. Sporazum sa Vukovima je bio postignut još u janauru, ali pošto je postojala opasnost da Volfzburg ispadne iz Bundeslige čekao se kraj sezone.


tagovi

VolfzburgŽupiler Pro ligaOstendeNemackaEvropaBelgija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara