Završen najveći posao u Italiji ovog leta! Bajern sad u ozbiljnom cajtnotu

Vreme čitanja: 2min | uto. 29.08.23. | 17:08

Inter dobio ono što je toliko želeo - Benžamana Pavara

Nakon višenedeljnog natezanja dogovor je konačno pao - Benžaman Pavar (27) biće novi igrač Intera! I Nemci i Italijani pišu kako je Bajern napokon popustio, među poslednjim trener Tomas Tuhel, te kako će Inter dobiti značajno pojačanje za 30.000.000 evra fiksno i 2.000.000 kroz bonuse.

To praktično znači da su Bavarci maltene uspeli da povrate uloženo u Francuza 2019, kada su ga iz Štutgarta doveli za 35.000.000.

Izabrane vesti

Podsetimo, nemački šampion postavio je cenu od 45.000.000 evra, nadao se da bi moglo da dođe do dogovora sa Mančester Junajtedom, koji je jedno vreme bio zainteresovan i kome ne bi bio problem da to plati, međutim u međuvremenu Đavoli su morali da se okrenu prečim ciljevima (ostali su bez levog beka), tako da su Bavarci pristali na pregovore sa Interom za značajno manju cenu.

Na kraju, ovo što je dogovoreno, za italijanske uslove uopšte nije naivna cifra i daleko je najveća investicija Nerazura ovog leta. Takođe, za sada nema većeg ulaznog transfera kada govorimo čitavoj o Seriji A.

Pojedine italijanske kolege navode da će šampion sveta sa Francuskom 2018. potpisati ugovor do 2028. godine i da će biti jedan od najplaćenijih igrača u ligi sa 5.000.000 evra neto primanja po godini.

Tako bi Pavarov paket (obeštećenje plus plata) mogao na kraju da košta Inter blizu 60.000.000 evra.

Odbrana trostrukog šampiona Evrope sa Pavarom dobija na ozbiljnom kvalitetu. Samom igraču bi konačno trebalo da bude ispunjena želja da igra kao centralni defanzivac, a ne kao bek, gde su ga konstantno forsirali u Bajernu.

Kada je tim iz Minhena u pitanju jasno je da se sada ponovo mora na tržište. Slaba je uteha što se radi o drugoj najboljoj prodaji u istoriji kluba (posle Lukasa Ernandeza), jer ostati bez dvojice pouzdanih defazivaca u istom prelaznom roku nije manir kluba koji pretenduje na sve tri krune. Prevashodno na evropsku.

U Bajernovom rosteru sada su već pzbiljni 'krateri'. Tuhel je ostao sa samo trojicom štopera (Upamekano, De Liht, Kim) i samo jednim klasičnim desnim bekom na kog računa - Nusairom Mazrauijem. Buna Sar svakog časa treba da napusti ekipu...

Teoretski, Konrad Lajmer može da pokrije mesto uz desnu aut liniju, što je i činio u finišu meča sa Augzburgom, međutim na taj način nastaviti sezonu bilo bi prilično neozbiljno za klub renomea Bajerna i njegove ambicije.

Otuda treba očekivati makar još dva ulazna transfera Bavaraca u naredna tri dana. Poslednjih sati najviše se pominje ime Erika Dajera iz Totenhema, što je jedna od ideja Tomasa Tuhela.


tagovi

Benžamin PavarLetnji prelazni rok 2023

Obaveštavaj me

Bajern
Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara