Eden Azar (©Reuters)
Eden Azar (©Reuters)

Zbogom Edene, da se ne ljubimo: Real se konačno ratosiljao Azara!

Vreme čitanja: 2min | sub. 03.06.23. | 21:31

Kraljevski klub dogovorio prevremeni raskid saradnje sa Belgijancem

Madridska metla nosi sve pred sobom, nije joj pobegao ni Eden Azar. Iznenađujuća vest stiže sa Santijago Bernabeua - belgijski fudbaler više nije član Reala!

Iznenađujuća iz razloga što je Azar dugo odbijao da napusti klub, u nekoliko navrata insistirao na tome da želi da odradi ugovor do kraja, ali su iz Kraljevskog kluba uspeli da ga ubede na prevremeni raskid saradnje, godinu dana pre njenog isteka.

Izabrane vesti

Belgijanac je već treći fudbaler što je napustio klub, prethodno su se Madriđani oprostili sa Marijanom Dijazom i Markom Asensiom, ali će najveće olakšanje osetiti posle rastanka sa Azarom, budući da je bio najplaćeniji igrač u klubu. Naravno, isplatiće mu Madriđani određeni deo plate za narednu sezonu, ali madridski mediji tvrde da će veći deo novca uštedeti.

Azar je u Real stigao leta 2019. godine iz Čelsija kao najskuplje pojačanje u istoriji kluba (plaćen 115.000.000 evra), a napustiće ga četiri sezone kasnije kao najveći promašaj. Nije 32-godišnji Belgijanac opravdao ni delić očekivanja, nisu mu to dozvoljavale ni brojne povrede, mučio se sa formom, često i sa kilažom. Jednostavno, nije bio ni bleda senka onog Azara iz Čelsija što je godinama unazad bio nerešiva enigma za defanzivce u Premijer ligi.

Za četiri godine na Bernabeu Azar je odigrao 76 utakmica, postigao sedam golova u upisao 12 asistencija. Premršavo za standarde koje je prethodno postavio u najjačoj ligi na svetu.

Ostaje da se vidi gde će i šta će dalje biti sa Azarom. Atletik uverava da krilni fudbaler razmatra i mogućnost da okonča karijeru, mada odluku još nije doneo.



tagovi

Eden AzarReal MadridLetnji prelazni rok 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara