Eden Azar (Foto: ©Reuters)
Eden Azar (Foto: ©Reuters)

Azar odlučan: Ne želim da idem iz Reala, možda će posle Mundijala stvari biti drugačije

Vreme čitanja: 3min | pon. 14.11.22. | 19:07

"Zbog čega igram tako malo kod Ančelotija? Pre početka sezone smo pričali i rekao mi je da ću imati svoje šanse. Očigledno, to se retko dešava, ali razumem da Ančeloti ne može uvek da odgovara na ista pitanja", rekao je Belgijanac

Eden Azar obratio se danas medijima na konferenciji belgijske reprezentacije, i mada je glavna tema trebalo da bude Svetsko prvenstvo, novinari su Realovog fudbalera terorisali pitanjima o budućnosti u Madridu.

Madridski mediji već neko vreme pišu o tome kako ga je Florentino Perez precrtao. Već mu je nekoliko puta ukazao šansu da se vrati "na staro", ali nije išlo i prvi čovek Blankosa je rešio da se rastane sa Azarom. Međutim, problem je što nekadašnji fudbaler Čelsija nema nameru da napusti Santijago Bernabeu, kako iz finansijskih razloga (godišnje prima 13.000.000 evra), tako zbog želje da dokaže kako nije "zarđao".

Izabrane vesti

Tamo u julu, po otvaranju prelaznog roka, Karlo Ančeloti je najavio da Real neće dovoditi rezervu Karimu Benzemi, već da će na poziciji špica isprobati upravo Azara. No, Belgijanac je u prvom delu sezone odigrao tek nešto više od 200 minuta. Ž

"Zbog čega igram tako malo kod Ančelotija? Pre početka sezone smo pričali i rekao mi je da ću imati svoje šanse. Očigledno, to se retko dešava, ali razumem da Ančeloti ne može uvek da odgovara na ista pitanja. Ne, ne želim da napustim Real. Možda će posle Svetskog prvenstva stvari biti drugačije", nada se Azar.

Iako je u dosadašnjem delu sezone uspeo da ostane zdrav, Azar tvrdi da još nije dostigao željenu fizičku spremu.

"Moram da se adaptiram jer sam imao nekoliko teških meseci tokom kojih nisam uspeo da uhvatim ritam. Povrh svega, sada moram da pokažem da sam i dalje sposoban da igram na visokom nivou. Ja ne sumnjam u to, ali razumem da spoljašnji svet ima sumnje. Želim da igram, ali trener je taj koji donosi odluke. Prihvatam ih, ali želim da mu pokažem da zaslužujem više da igram. Kada ne igraš to je znatno teže."

Novinare je zanimalo da li mu je predstojeće Svetsko prvenstvo u Kataru poslednje veliko reprezentativno takmičenje u karijeri.

"Moguće je. Došao sam u godine kada možete da odustanete. Ali ne pre nego što odem u Katar. Od operacije stopala se osećam dobro, pre toga sam imao veoma težak period. Sada kada je ploča van, osećam se bolje i znatno sam pokretniji. Ponavljam, to je samo stvar ritma. Fizički se osećam dobro. Naravno da mi nedostaje ritma, tako da će mi prijateljski meč sa Egiptom dobro doći. Želim da budem spreman za prvi meč, kao na prethodnom Evropskom prvenstvu. Tada sam sakupljao minute u uvodnim mečevima i bio spreman za osminu finala sa Portugalom. Naš medicinski tim će mi pomoći."

Imaće Azar i ozbilnu konkurenciju na levom krilu s obzirom da Leandro Trosar briljira u Brajtonu.

"Ima odličnu godinu. Zaslužuje da igra više od mene, tako da ću biti prvi u redu da mu čestitam, ali uradiću sve što je moguće da me trener pošalje na teren. Nisam odjednom izgubio kvalitete za dve godine. Želim da pokažem da Belgija i dalje može da računa na svog kapitena i želim da dam sve od sebe ovde", zaključio je Eden.


tagovi

Eden AzarFudbalska reprezentacija BelgijeReal Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara