(© Reuters)
(© Reuters)

Zeleno, volim te, zeleno: Maksimović tri godine u Atini!

Vreme čitanja: 2min | ned. 21.01.24. | 22:30

Srpski reprezentativac potpisao ugovor koji će postati važeći na leto

Menja klub, grad, ligu. Sve menja Nemanja Maksimović, pošto je pristao da posle šest sezona provedenih u Primeri okonča boravak u Španiji i preseli se u Grčku. Veliki broj tamošnjih medija javlja da je srpki intermnacionalac novi fudbaler Panatinaikosa i da će u nastavku karijere obući zeleni dres.

Jedino što stoji kao dilema – kad. Deo novinara ostavlja mogućnost da centralni vezista već do kraja aktuelnog prelaznog roka stigne u tim Fatiha Terima, ali realnije deluje opcija po kojoj je sad samo iskoristio mogućnost da nesmetano pregovara sa zainteresovanim klubovima, jer su se saradnja sa Hetafeom završava u junu, a da onda na leto dođe u PAO i počne novu etapu u karijeri.

Izabrane vesti

Ova druga varijanta ima više smisla, jer je Maksimović važan šraf u ekipi Hosea Bordalasa. Naročito posle povrede Maura Arambarija, a kako se Urugvajac neće vratiti na teren do kraja ovog prvenstva, logičnog deluje da ga Pepe ima u ekipi u preostalom delu šampionata. Na kraju krajeva, momak iz Banje Koviljače, osim što uspešno obavlja zadatke na poziicji zadnjeg veznog, može da bude od koristi u protivničkom kaznenom prostoru, što je u nedelju pokazao na gostovanju Osasuni, kad je postigao gol glavom.

Mediji u Grčkoj dodaju da je ugovor sa Panatinaikosom potpisan i da je sva prilika kako će početi da važi od 1. jula. Na osnovu papira, Maksimović će ostati u Atini tri godine.

I biće u prilici da uradi ono što nije mogao sa Hetafeom i ranije sa Valensijom. Da se bori za trofeje. Na tom putu će imati i saradnik u vidu zemljaka, jer su od ranije u zelenom dresu Panatinaikosa još dvojica reprezentativaca, Filip Mladenović i Filip Đuričić.


tagovi

Nemanja MaksimovićPanatinaikosHetafeZimski prelazni rok 2024Transferi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara