Navijači Željezničara (©Shutterstock)
Navijači Željezničara (©Shutterstock)

Željo oslabljen u Tuzli, Velež sa Radovićem napada Krupu

Vreme čitanja: 3min | sub. 15.08.20. | 13:34

Lider šampionata protiv Slobode bez napadača Luke Juričića i suspendovanog Frane Ikića. Ekipa iz Mostara dobila pojačanje iz Radnika

Ako se po jutru dan poznaje Željezničar će ove sezone biti glavni rival gradskom rivalu Sarajevu za titulu u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Posle tri kola, tim sa Grbavice jedini je sa maksimalnim učinkom. Protekle nedelje pao je banjalučki Borac sa 2:1, pa ekipa trenera Amara Osima u dobrom raspoloženju danas (19.00) putuje u Tuzlu na megdan Slobodi.

Na prethodna četiri od pet mečeva ova dva tima nije bilo pobednika. Prošle sezone je Željo pobedio u Tuzli sa 4:0, a meč je obeležio Semir Štilić koji je u 52. minutu postigao maestralan gol, drugi gostiju. Za taj potez nagrađen je apluzima sa tribine stadiona Tušanj.

Izabrane vesti

Trener Željezničara Amar Osim veruje u nastavak pobedničke serije svog tima.

"Svaka utakmica ima svoju posebnu priču, pa tako i ova. Odigrali smo do sada tri utakmice, sa tri različita konteksta, sve tri smo uspešno prošli, Sloboda će biti četvrta priča. Zbog svega, protivnik, teren, situacija na tabeli... Znamo šta nas očekuje i na terenu i kada je psihološki deo u pitanju. Igramo već treći meč u sedam, osam dana što nije fizički toliko teško, ali svaki put se treba skoncentrisati i privikavati na nove uslove. Za sada se ne snalazimo previše loše u ovim čudnim uslovima. Igrači se spremaju na ono što ih čeka na terenu. Nadam se da će naše igre da potraju, šteta bi bilo da ovo sada pokvarimo nekim padom koncentracije“, rekao je Osim, prenosi portal sport.sport.ba.

Napadač lidera šampionata Luka Juričić (23) propustiće utakmicu u Tuzli. On je dobio jedan udarac u mišić u prošlom kolu protiv Borca i nije bio spreman za duel sa Slobodom, pa će Osim morati da kombinuje, a u opcijama za startnu napadačku poziciju su mladi Anel Hajrić i Ivan Lendrić. Hrvatski štoper Frane Ikić je suspendovan zbog kartona.

Trener Slobode Gradimir Crnogorac kaže da u Tuzlu dolazi trenutno najbolji tim u ligi.

"Kao igrač obožavao sam ovakve mečeve, pokušaću to da prenesem i na svoje igrače. Drugo je igrati protiv Želje, Sarajeva, Širokog ili Zrinjskog ili proitv ekipa koje su slabijeg kvaliteta. Sigurno da je veliki imperativ za svakog igrača da se pokaže u najboljem svetlu. Ako budemo pravi od prve minute, možemo da namučimo Željezničar, da se i mi nešto pitamo. Što se tiče igračkog kadra, sigurno je da neće biti Uzelca, a Amar Beganović je sada zdrav i konkuriše za meč“, rekao je Crnogorac.

Velež će u meč protiv Krupe da bude jači za Slavišu Radovića koji stiže u Mostar iz Radnika iz Bijeljine. On je potpisao ugovor na dve godine. Radović je dobio dozvolu da igra i trener Feđa Dudić će moći da računa na levog beka u današnjem meču (19.00) protiv Krupe.

PREMIJER LIGA BIH – 4. KOLO

Subota

17.00: (5,50) Mladost DK (3,60) Tuzla Siti (1,60)

19.00: (5,30) Sloboda Tuzla (3,50) Železničar (1,65)

19.00: (1,65) Velež (3,50) Krupa (5,30)

Nedelja

17.00: (2,10) Borac Banjaluka (3,15) Zrinjski (3,50)

17.00: Olimpik Sarajevo - Sarajevo

19.00: (2,30) Radnik Bijeljina (3,15) Široki Brijeg (3,05)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Amar OsimKrupaVeležSloboda TuzlaŽeljezničarPremijer liga BiHBiH 1BiH

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara