Žervinjo u Solunu: Zarađivaće manje nego Ivanić, Katai, Dragović, Rikardo, Natho...

Vreme čitanja: 2min | sub. 16.07.22. | 18:36

Ima 35 godina, ali i dalje je brz

Odavno ništa bitno nije uradio, pitanje je da li će i kad biti u stanju da ugrozi dominaciju Olimpijakosu, ali ako ništa drugo, rešio je Aris da napravi atraktivan tim i silno pojačan uđe u naredno prvenstvo Grčke. Posle Andera Greja, pristiglog iz Votforda sa zadatkom da odmenu Abubakara Kamaru (prešao baš u Pirej), klub iz Soluna je ozvaničio saradnju sa još jednim i te kako poznatim ofanzicem. Doveo je Žervinja!

Nekadašnji reprezentativac Obale Slonovače je tokom petka stigao na novu adresu, prošao lekarske preglede, a onda je u subotu Aris potvrdio da je brzonogi fudbaler njihov poslednje pojačanje zasad. Doveo ga je kao slobodnog agenta, pošto se razišao sa Trabzonom posle samo dva gola na devet utakmica, ali i kakvim-takvim doprinosom osvajanju titule.

Izabrane vesti

Žervinjo je sa Ratnicima potpisao ugovor na godinu dana, uz opciju produžetka na još 12 meseci, a ono što je posebno zanimljivo je visina plate 35-godišnjeg fudbalera. Grci pišu da će nekadašnji član Arsenala, Rome i Parme u Arisu da zaradi između 400.000 i 450.000 evra na godišnjem nivuo, što je manje što imaju neki od najplaćenijih fudbalera u Mozzart Bet Superligi. Primera radi, Aleksandar Katai, Mirko Ivanić (oko 1.000.000) i Aleksandar Dragović (600.00 evra) primaju više u Crvenoj zvezdi, a Rikardo Gomeš i Bibars Natho (obojica oko 500.000 evra) u Partizanu.

Kako Žervinjo najčešće igra na poziciji desnog krila to znači da će mu direktan konkurent za mesto u prvih 11 biti Mateo Garsija. Argentinac je prošle sezone odigrao 35 utakmica u svim takmičenjima, ali sad će imati paklenog rivala za poziciju uz desnu aut liniju.

Osim Greja i Žervinja, doveo je Aris i Papea Šejka iz Liona, ali želi još pojačanja. Naredna meta trenera Hermana BurgosaArgentinac je nekad bio saradnik Dijega Simeonea u Atletiku – jeste Santi Mina. Ofanzivac Selte je ophrvan privantnim problemima, u Vigu su ga otpisali zbog suđenja usled seksualnog uznemiravanje devojke, nijedan klub u Španiji neće da ga angažjuje baš iz tog razloga, a Burgos mu nudi spas u Solunu.


tagovi

ŽervinjoArisAris SoluntransferiTransferiLetnji prelazni rok 2022GrčkaGrčka 1Grčka Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara