Maurisio Poketino i Andre Viljas Boas (©Shutterstock, ©Reuters, ©AFP)
Maurisio Poketino i Andre Viljas Boas (©Shutterstock, ©Reuters, ©AFP)

Žetva ili još jedan šamar: Nejmar traži da igra protiv Marselja, Vilas Boas se spremio za Poketina

Vreme čitanja: 3min | sre. 13.01.21. | 09:30

PSŽ i Marselj večeras u Lansu igraju za pehar Superkupa Francuske

Borba za prvi trofej u francuskom fudbalu ove sezone. Iako ne donosi mnogo, biće eksplozivna. Ne može drugačije kada se Pari Sen Žermen i Marselj namere jedan na drugog, pa makar se igralo bez prisustva publike.

Ovo je prvi veći fudbalski susret u zemlji svetskih prvaka u 2021. Za srebrninu Superkupa ili Trofeja šampiona bore se osvajač Kupa Francuske iz prošle sezone PSŽ i drugoplasirani tim Lige 1 do trenutka prekida takmičenja Olimpik. Poprište dvoboja trebalo je da bude Abidžan ili Mineapolis, koji su uz Bordo bili kandidati za organizaciju, ali se od toga odustalo usled pandemije virusa korona, pa se dvoboj igra u Lansu.

Izabrane vesti

Ovo će biti 99. Klasik između dva velikana francuskog fudbala i prva međusobna bitka za trofej u ovom takmičenju još od 2010. godine, kada je Marselj slavio u Tunisu posle izvođenja jedanaesteraca. Ipak, treba imati na umu da je PSŽ sedmostruki uzastopni osvajač ovog pehara, a i da nije te fantastične serije, tim iz Grada svetlosti bio bi favorit u ovoj konfrontaciji.

Marselj ima dosta problema sa formom ove sezone, dosta oscilira i nikako da poveže konce, što bi moglo da utiče i na njegovo izdanje. Sveci ne blistaju, i ceh je platio nemački strateg Tomas Tuhel, sa kojim je pred Novu godinu raskinuta saradnja. Za naslednika je izabran Maurisio Poketino, arhitekta uspešnog Totenhema i nekadašnji as Parižana, koji se tek uhodava na novoj funkciji. PSŽ je trenutno drugoplasiran u šampionatu, sa samo bodom zaostatka u odnosu na vodeći Lion.

Argentinac sada ima priliku da osvoji i prvi trofej, ali mora da bude oprezan sa sastavom Andrea Viljasa Boasa, koji ima ozbiljan kvalitet, iako to ne potvrđuje u potpunosti. Marselj je ove sezone čak uspeo da savlada Svece na Parku prinčeva, prekinuvši tako post dug više od 10 godina. Pre tog trijumfa Olimpik je bio u seriji od pet uzastopnih poraza od velikog rivala u svim takmičenjima.

Glavna vest pre dvoboja je povratak Nejmara. Brazilac se oporavio od povrede skočnog zgloba i prema najavama brojnih francuskih medija, trebalo bi da se nađe u startnoj postavi. Ističe se, takođe, veika želja Nejmara da zaigra protiv Marselja, pa bi Poketino mogao da žrtvuje Kilijana Mbapea i ostavi ga na klupi. Takođe, postoji neizvesnost u defanzivnoj liniji, jer su se Presnel Kimpembe i Alesandro Florenci oporavili od povreda, mada nije poznato da li su u stanju da odigraju čitav susret. Van stroja su Bernat, Danilo, Kerer, Rafinja i Paredes.

Na strani Olimpika je nešto manje upitnika. U odbrani se očekuje da Hiroki Sakai i Juto Nagatomo zauzmu mesta kraj aut linija, dok su u centralnom delu sigurni Alvaro i Ćaleta-Car. Sredinu terena trebalo bi da čine Ronžije, Kamara i Gej. Ali u prvom planu, kao u septembru, Andre Vilas Boas mogao bi da dođe u iskušenje da se liši klasičnog napadača i postavi Dimitrija Pajea kao lažnu devetku. Dario Benedeto će možda morati da ustupi mesto Valeru Žermenu, a prema Radio Monte Karlu Nemanja Radonjić bi trebalo da ima mesto među 11.

Susret PSŽ-a i Marselja možete da pogledate od 21.00 u direktnom prenosu na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je samo da budete registrovani, a registracija je besplatna.

FRANCUSKA, SUPERKUP - FINALE (LANS)

Sreda

21.00: (1,50) PSŽ (4,40) Marselj (6,25)

*** kvote su podložne promenama


tagovi

superkup francuskePari Sen ŽermenMarseljNejmar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara