Ener Valensija i Nenad Tomović (©Reuters)
Ener Valensija i Nenad Tomović (©Reuters)

Žezusov Fener silan kod kuće, Valensija plaši Pirla

Vreme čitanja: 3min | ned. 09.10.22. | 09:12

Turska 1: Kanarinci u seriji od šest pobeda na domaćem terenu u svim takmičenjima

Još jedan derbi za Kanarince iz Istanbula. Samo nedelju dana pošto je remizirao sa Bešiktašom, Fenerbahče se ove nedelje sastaje sa Karagumrukom, ligaškim rivalom iz grada na Bosforu. Za razliku od trofejnog turskog tima, nadolazeći gradski takmac Fenera klacka se u donjoj trećini tabele i u međuvremenu ima samo šest bodova uz svoje ime.

Prošle nedelje Karagumruk je izgubio gradski okršaj od Istanbula i zbog toga ne ulazi u nedeljnu utakmicu u najboljoj formi. Sasvim je moguće da mu sledi još jedan neuspeh. Ipak, poslednji put kada su se ova dva tima sastala u ligi bilo je nerešeno bez golova na stadionu Šukru Saradžoglu u drugoj polovini prošle sezone.

Izabrane vesti

Fenerbahče je sredinom nedelje pobedio AEK Larnaku u utakmici Lige Evrope i tako već postavio kurs za ulazak u nokaut fazu. Samo nekoliko dana posle meča na međunarodnoj sceni na redu je naredna takmičarska utakmica na nacionalnoj sceni.

19.00: (1,40) Fenerbahče (4,80) Karagumruk (7,75)

U ligi, ekipa trenera Žorža Žezusa posle nesrećnog remija protiv Bešiktaša prošog vikenda želi da se iskupi. Uostalom, zaostatak za vrhom tabele se nedavno povećao remijem protiv Orlova. Trenutno, Kanarince iz Istanbula dele četiri boda od vodećih Adane Demir, Bešiktaša i Konje, koji su odigrali svoje mečeve u devetom kolu, i pride imaju dva duela više od Fenera. Zbog toga je još važnije za Kanarince da u večeras osvoje tri boda.

Na domaćem terenu, Žezusov tim je pobedio u poslednjih šest mečeva u svim takmičenjima i zato samopouzdano ulazi u utakmicu. Od novembra 1959. Fenerbahče nije doživeo nijedan takmičarski poraz od Karagumruka, a bilo je 14 duela. Stoga je očigledno, posebno imajući u vidu trenutnu formu na sopstvenom stadionu, da je Fener veliki favorit protiv Karagumruka. Glavni razlog za to je ofanzivna moć žuto-plavih. Fenerbahče je već postigao 20 golova u sedam utakmica i tako ima skoro tri pogotka po utakmici.

Najbolji strelac ekipe je Ener Valensija. Ekvadorac je već postigao sedam pogodaka na nivou lige i jedan je od najefikasnijih u Turskoj. U završnoj fazi Lige Evrope, Valensija je korišćen samo kao džoker. Zato se očekuje da Ekvadorac ovog puta bude u startnih 11. Miši Batšuaji ili Dijego Rosi moraće na klupu.

Fatih Karagumruk je imao loš start pod vođstvom legendarnog asa Andree Pirla i već se plaši ispadanja sa samo šest bodova posle sedam odigranih utakmica. Trenutno je prvi ispod crte sa i do dva meča manje u odnosu na rivale. Potencijala za pozitivan rezultat ima dovoljno, ali Karagumruk mora da radi na tome da na strani deluje kao tvrd orah. Od februara ove godine Fatih nije pobedio nijednom na osam ligaških utakmica u gositma.

---------------

Možeš li ti da budeš današnji pobednik i osvojiš put u Katar na Svetsko prvenstvo?

---------------

TURSKA 1 - 9. KOLO

Petak

Gazijantep – Adana Demir 1:1 (0:0)

/Marković 69 – Asombalonga 60/

Subota

Istanbul - Ankaragudžu 1:2 (0:1)

/Etemi 55 - Kilinc 16, Sove 90+1/

Antalija - Konja 1:1 (0:0)

/Fernando 51 - Kalvo 90+6/

Giresun - Bešiktaš 0:1 (0:1)

/Sanudž 34/

Nedelja

13.30: (2,75) Umranije (3,30) Kajseri (2,55)

16.00: (2,65) Hataj (3,25) Antalija (2,70)

19.00: (1,40) Fenerbahče (4,80) Karagumruk (7,75)

Ponedeljak

19.00: (1,57) Bašakšehir (4,00) Sivas (6,00)

19.00: (1,48) Trabzon (4,40) Kasimpaša (6,75)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Turska 1FenerbahčeKaragumruk

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara