Hulk (©AFP)
Hulk (©AFP)

Zicer za Šangaj SIPG, Hebei ove sezone bez dve vedete

Vreme čitanja: 2min | ned. 02.08.20. | 08:41

U nedelju preostale dve utakmice drugog kola kineske Superlige

Početak šampionata Kine protiče bez iznenađenja. Prošlogodišnje tri najbolje ekipe, Guangdžou Evegrande, Peking Guan i Šangaj SIPG pobeđuju. I ove godine bi trebalo da se bore za titulu. U Grupi B u Sučou danas se igraju preostale dve utakmce drugog kola.

Šampion iz 2018. godine Šangaj SIPG je favorit protiv ove sezone oslabljenog Hebeija (12.00) za koga više ne igraj nekada zvezde Napolija i Barselone, Argentinci Ezekijel Laveci i Havijer Maskerano. Napadač je završio karijeru, dok je iskusni vezista odlučio da se vrati u otadžbinu. Sada brani boje Estudijantesa. Hebei je na premijeri odigrao nerešeno (2:2) protiv novog člana Superlige, Šijadžuanga.

Izabrane vesti

Šangaj SIPG na papiru ima najveće zvezde lige. I dalje za ovaj klub bane boje Brazilci Oskar i Hulk. Na premijeri je prošle sezone trećeplasirani tim šampionata Kine pobedio Tjenđin Tedu sa 3:1 posle preokreta. U prvom planu nisu bila dvojica velikih brazilskih asova već treći Karioka, Rikardo Lopes, pojačanje iz korejskog šampiona Đeonbuka.

Osim trija Brazilaca od strana boje SIPG-a brane i starosedelac, Uzbekistanac Odil Ahmetov i Srbin sa austrjskim pasošem Marko Arnautović. Nekadašnji napadač Stouka i Vest Hema protiv Tede šansu je dobio u nastavku susreta. Očekuje se lagani trijumf tima iz Šangaja. Prošle sezone SIPG je pobedio oba puta današnjeg rivala, sa 3:0 i 2:1. Hebei nikada nije pobedio nekadašnjeg šampiona u osam utakmica u Superligi. Šangaj ima šest pobeda, dok su dve utakmice završene bez pobednika.

U poslednjem meču drugog kola sastaju se Čungćing Lifan i Tjenđin Teda (14.00), ekipe koje su poražene na startu šampionata. U proteklom šampionata, oba tima imaju po trijumf i to na svom terenu, a tri poslednje utakmice ovih rivala završene su tipom 0-2- gola. Za Lifan od stranaca igraju četvorica Brazilaca - Marselo Sirino, Fernandinjo, Alan Kardek i Marsinjo kao i Poljak Adrijan Mierzejevski.

Trener Tjenđin Tede je poznati nemački stručnjak Uli Štilike, a na terenu su Žonatan (Brazil), Feliks Bastijans (Nemačka) i Frank Ačeampong (Gana). Iskusni Nemac Sandro Vagner odlučio je da završi karijeru i da počne da se bavi trenerskim poslom.

KINA 1 - 2. KOLO

GRUPA A (DALIJAN)

Četvrtak

Šangaj Šenhua – Šenžen 3:2 (1:0)

/Žao Mingđijan 9, Baođije 49. Kim 63 – Meri 53, 90+7/

Guangdžou R&F – Guangdžou Evergrande 0:5 (0:2)

/Paulinjo 8, Vej 40, Žunjiju 53, Taliska 63, Elkeson 90+5/

Petak

Đijangsu - Šandong 0:0

Dalijan - Henan 1:1 (0:0)

/Larson 47 - Enrike Durado 85pen/

GRUPA B (SUČOU)

Subota

Peking Guan - Vuhan 1:0 (1:0)

/Vijera 3/

Šijadžuang - Đingdao 2:2 (1:1)

/Maritu 35, Sunzu 73 - Alesandrini 39, 85/

Nedelja

12.00: (1,23) Šangaj SIPG (6,25) Hebei (9,50)

14.00: (3,70) Čungćing (3,35) Tjenđin Teda (1,95)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Kina 1KinaŠangaj SIPGTjenđin TedaČungćing

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara