Zinedin Zidan (@Reuters)
Zinedin Zidan (@Reuters)

Zidan i Engleska - ništa ni od trećeg pokušaja

Vreme čitanja: 2min | pet. 15.10.21. | 12:47

A prvi put je bilo ovako: Zašto bismo kupovali tog momka kada imamo Tima Šervuda?

Mada se zastupnici novih gazda Njukasla ne oglašavaju po pitanju novog trenera i konstantno spuštaju loptu pod izgovorom da trenutno postoje "važnije stvari koje je potrebno rešiti", britanski mediji otkrivaju kako na Sent Džejms Parku i te kako rade na kontaktima s mnogim menadžerima. Naravno, želje su jedno, realnost sasvim drugo. Tako postoje izvori koji tvrde da su novi najbogatiji klub na svetu već odbili Antonio Konte i Brendan Rodžers, te da će uskoro to zvanično učiniti i treći kandidat - Zinedin Zidan.

Nakon tri osvojene Lige šampiona sa Real Madridom i zavređenim epitetom jednog od najcenjenijih stručnjaka na svetu Francuzu ne manjka ponuda, ali kako trenutno stvari stoje on nije zainteresovan da se u skorije vreme vraća u posao.

Izabrane vesti

Navodi se da Zizu nije zaveden velikim novcem i grandioznim projektima, da se odmara i čeka poziv na jednu od dve klupe koje je pikirao - reprezentacija Francuske ili Juventus.

Ova situacija potakla je Engleze da se prisete nekih detalja iz prošlosti vezanih za Njukasl i Zinedina Zidana. Svrake su, to više nije tajna, odbile jednog od najvećih igrača svih vremena leta 1996. godine. On je tada imao 24 godine i želeo po svaku cenu da napusti Bordo. Agent Beri Silkman ponudio ga je Njuki, francuski klub zahtevao je tek 1.200.000 funti nadoknade, međutim ondašnji menadžer crno-belih Kevin Kigen odbacio je takvu mogućnost.

Samo dve godine kasnije Zizu je sa nacionalnim timom Francuske postao šampion Evrope, a u dresu Juventusa etablirao se kao vodeći as svoje generacije.

Zanimljivo da je to bio drugi propali pokušaj Zizua da dođe u Englesku. Godinu dana ranije šampion Blekburn mogao je da ga uzme za male pare, ali...

"Zašto bismo kupovali tog momka kada imamo Tima Šervuda", kazao je tada navodno prvi čovek Roversa Džek Voker.

A šta čeka Njukasl posle svih ovih odbijanja?

Isti izvori tipuju da će naredna ponuda otići na adresu Frenka Lamparda koji je bez posla otkako je otišao iz Čelsija.


tagovi

Zinedin Zidan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara