Amanda Stejvli (©Reuters)
Amanda Stejvli (©Reuters)

Lepo lice arapskog Njukasla najavilo teške investicije, krenule spekulacije: Insinje, Verner, Stons...

Vreme čitanja: 3min | čet. 14.10.21. | 10:57

Amanda Stejvli doduše dodaje: Poštovaćemo pravila...

Petrodolari saudijskih šeika u pozadini svega, ali kad neko treba da se pojavi pred kamerama tu je – Amanda Stejvli. Britanska preduzetnica – zašto u Srbiji nemamo još pravi prevod za termin „businesswomen“? – ovih dana predstavlja lepo lice Njukasla. Ono koje bi trebalo da navijače natera da zaborave na to da nove gazde baš i ne poštuju ljudska prava na način koji se u Engleskoj podrazumeva. I sve dok je Amanda nasmejana i puna optimizma, neće se na severu baviti drugim poslovima saudijske kraljevske porodice.

Posebno nakon poslednjeg intervjua gospođe Stejvli, koja je za lokalni Hronikl najavila bogate investicije u klub što je odmah pokrenulo i lavinu spekulacija o novim transfer metama Svraka. Sada već mnogo skupljim igračima.

Izabrane vesti

Uložićemo teško, to se podrazumeva“, decidirana je Amanda Stejvli.

Tom izjavom obradovala je navijače, dok su predstavnici ostalih premijerligaša zabrinuti. Navodno je 19 učesnika Premijer lige – bez Njukasla – već održalo sastanak povodom ulaska Saudijaca na Sent Džejms Park. Velika šestorka (Mančester Siti, Mančester junajted, Liverpul, Čelsi, Arsenal, Totenhem) navodno je odmah izrazila zabrinutost da će Njukasl sada biti u privilegovanom položaju. Nije ih se to pitanje ticalo dok su oni bili privilegovani, doduše.

02.00: (1,40) Čile (4,80) Venecuela (9,50)

Kako bilo, Amanda Stejvli tvrdi da ne treba sada da brinu ni zbog Njukasla, jer...

Radićemo sve u okvirima pravila Premijer lige. Držaćemo se i finansijskog fer-pleja. Ali uložićemo koliko god budemo mogli i mislim da to svi znaju. S tim da nećemo ulagati samo u fudbalere, godišnje budžete, transfere. Investicija će biti posvuda“.

Već se sada spekuliše da će Njukasl ubuduće na pripreme na Bliski istok, da je ideja da klub obezbedi i nova radna mesta za saudijske državljane time što će otvarati fan šopove i kampove po Rijadu i ko zna gde. Jer da bi Amanda Stejvli mogla da novac iz Saudijske Arabije sprovede na Njukaslove račune u meri u kojoj nove gazde žele, klub prvo mora da počne da zarađuje pare. Ili da bar stvori privid da zarađuje kao što su Mančester Siti i Pari Sen Žermen radili sa „nabiflanim“ sponzorskim ugovorima.

Niko ne sumnja da će i Njukasl pronaći način da zaobiđe finansijski fer-plej, samo što će mu biti potrebne godine pre no što dostigne nivo velike šestorke. Ali čim je Amanda Stejvli potvrdila ono što su svi znali – da novac Saudijcima ne predstavlja problem koliko pravila igre – krenule su spekulacije o igračima koji bi uskoro mogli na Sent Džejms Park.

Tri imena su se posebno izdvojila, jer do sada se uglavnom pričalo o realnijim metama, igračima koji bi, za početak, trebalo da Njukasl sačuvaju u Premijer ligi. Sada pak: Timo Verner, Lorenco Insinje i Džon Stons!

Timo Verner, Džon Stons, Lorenco Insinje (©Reuters)Timo Verner, Džon Stons, Lorenco Insinje (©Reuters)

I nije toliko nerealno. Verner posle dolaska Romelua Lukakua više nije nedodirljiv u Čelsiju, štaviše, ove sezone je na klupi presedeo većinu najvažnijih utakmica Plavaca. Dobro obavešteni Bild piše da su novi vlasnici Njukasla u stalnom kontaktu sa Vernerovim menadžerima. Ista agencija zastupa i interese Njukaslovog defanzivca Fabijana Šara.

Drugo ime od koga navijačima kreće voda na usta je Lorenco Insinje. Nije u dobrim odnosima sa gazdom Napolija Aurelijom de Laurentisom i već neko vreme se spekuliše da bi mogao da ode. S tim da su se do sada pominjali Mančester junajted, Čelsi, Inter... Ali danas Hronikl tvrdi da su Insinjeovi menadžeri zainteresovani za odgovor na pitanje: koliko može da ponudi Njukasl. U Napulju prima nešto više od 4.500.000 evra godišnje.

Na kraju, tu je i Džon Stons, pogodio je za reprezentaciju Engleske u susretu sa Mađarskom u kvalifikacijama za Mundijal, ali ove sezone ni minut kod Pepa Gvardiole u Mančester Sitiju. Iako je u avgustu potpisao novi ugovor sa Građanima koji mu donosi oko 15.000.000 evra po sezoni. U njegovom slučaju, a pod pretpostavkom da sve do januara bude u drugom planu, moglo bi za početak da se pregovara o pozajmici.

Uzbudljivi dani za Njukaslove navijače.



tagovi

Timo VernerLorenco InsinjeDžon StounsAmanda Stejvli

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara