Rodrigo protiv Sevilje (©Reuters)
Rodrigo protiv Sevilje (©Reuters)

Zidan juri pobedu za tron bez sve četvorice standardnih defanzivaca i sa premorenim vezistima

Vreme čitanja: 3min | ned. 09.05.21. | 12:22

Real Madrid ima savršenu priliku da se probije na prvo mesto na tabeli Primere. Mora "samo" da pobedi Sevilju (nedelja, 21.00)

Remi bez golova između Barselone i Atletiko Madrida Realu je otvorio širom vrata ka tronu u Primeri. Madriđani se nalaze u žestokoj borbi za titulu, a u goste im dolazi ekipa koja igra sjajno u ovom prvenstvu, ali mu je tradicionalno lak rival – Sevilja je, naime, izgubila svako gostovanje Realu od 2008. godine.

Istina je da Sevilju niko nije uzimao preterano ozbiljno u superzanimljivoj borbi za titulu u Španiji, ipak su joj konkurenti bili najveće tamošnje aždaje, Real, Barselona i Atletiko. Realnost je da su Andalužani sve do pre nekoliko dana imali ozbiljne adute u rukavu. Onda im se dogodio neočekivani poraz od Bilbaa i postalo je definitivno jasno da momci Đulena Lopetegija ispadaju iz konkurencije.

Izabrane vesti

21.00: (1,95) Real Madrid (3,50) Sevilja (3,90)

Taj rezultat nekako najviše ide naruku baš Seviljinom narednom rivalu – Real Madridu. Kraljevski klub nema pravo na grešku. Pobeda i povoljan rezultat u derbiju između Barselone i Atletika mogao bi značajno da mu podigne „akcije“, a činjenica da Andalužani više i nemaju neki preveliki takmičarski motiv – jer Ligu šampiona su obezbedili – svakako će mu olakšati posao.

Istina je da Realu ovaj meč dolazi u nezgodnom trenutku, posle teškog gostovanja u Londonu, međutim, tradicija kaže da mu Sevilja kao gost baš leži. Madriđani su dobili svaku utakmicu na svom terenu protiv ovog rivala još od 2008. godine. To je ukupno 15 mečeva i isto toliko pobeda. O Realovoj dominaciji u tim utakmicama najbolje govori podatak da mu Sevilja gol nije dala na četiri od šest prethodnih utakmica odigranih na Santijago Bernabeuu.

Takođe, računajući sve mečeve (i kod kuće i u gostima) Real je mrežu sačuvao na tri od četiri poslednja duela sa ovim rivalom. Primio je samo jedan gol. Doduše, nijednom nije postigao više od dva. Sevilja već nekoliko nedjelja ima ozbiljnih problema s realizacijom. Taj je problem ponajbolje izašao na videlo protiv Bilbaa, a nekako se podudario s padom forme prvog strelca Jusefa en Nesirija, koji je dao samo dva gola u poslednjih mesec i po dana.

Interesantno, ovo će da bude čak 22. uzastopna utakmica na kojoj Zinedin Zidan ne može da raspolaže sa svojom kompletnom odbranom. Poslednji put sus e zajedno na terenu našli Karvahal, Varan, Ramos i Mendi 15. decembra protiv Atletik Bilbaa. Od tada je uvek neko bio povređen, a sada su na bolovanju – sva četvorica!

Zidan takođe mora da dozira malo minutažu svojim vezistima, očigledno je da su Luka Modrić i Toni Kros izgubili energiju. To je i razumljivo, 35-godišnji Hrvat je ove sezone odigrao čak 53 utakmica, a tek nešto malo više odmora je imao 31-godišnji Nemac. Kros je do sada odigrao 46 mečeva u svim takmičenjima.

Fudbaler Sevilje Papu Gomez još uvek se nije predao i veruje u titulu. Pogotovo posle remija u Barseloni. Argentinac je istakao da su Andalužani dobro raspoloženi i puni samopouzdanja.

Tim je dobro. Ostao je malo gorak ukus od poraza protiv Bilbaa, ali mislim da još nismo ispali iz trke. U fudbalu su se i veći preokreti dešavali. Ako pobedimo Real prići ćemo tronu veoma blizu. Ključno je da osvojimo sva tri boda, a posle ćemo da razmišljamo o kalkulacijama", poručio je Gomez.

Ako ne verujete Argentincu, kec sam po sebi plaća veoma dobro. Ko sumnja tu su golovi, a sve govori da ih neće biti mnogo. Eventualno 2-3. Jer tri godine već na utakmicama ovih timova goleade su isključene. Opet, ako neko veruje da je vreme da se Real i Sevilja raspucaju tu je zanimljiva kombinacija 1+I&2+II.

PRIMERA – 35. KOLO

Petak

Real Sosijedad - Elče 2:0 (0:0)

/Elustondo 72, Ojarzabal 90+2/

Subota

Alaves - Levante 2:2 (1:2)

/Pons 30, Hoselu 88 - Morales 36,42/

Barselona - Atletiko Madrid 0:0

Kadiz - Ueska 2:1 (2:1)

/Mauro 43, Lozano 45+3 - Rafa Mir 45+1/

Bilbao - Osasuna 2:2 (1:1)

/Morsiljo 1, Sanset 62 - Brašanac 12, Budimir 89/

Nedelja

14.00: (2,20) Hetafe (3,00) Eibar (3,45)

16.15: (2,20) Valensija (3,30) Valjadolid (3,50)

18.30: (1,78) Viljareal (3,60) Selta (4.70)

21.00: (1,95) Real Madrid (3,50) Sevilja (3,90)

Ponedeljak

21.00: (1,83) Betis (3,50) Granada (4,50)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

PrimeraReal MadridSeviljaZinedin Zidan

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara