Olivije Žiru i Luka Jović (@AFP)
Olivije Žiru i Luka Jović (@AFP)

Zimska bajka za mirno leto: Brojke zbog kojih se o Joviću ponovo priča u superlativu

Vreme čitanja: 2min | sre. 24.01.24. | 11:39

Milan je zbog forme srpskog napadača već menjao transfer politiku u tekućem prelaznom roku

Dugo se mučio Luka Jović, ali je na izmaku 2023. godine uspeo da pronađe izlaz iz tunela. Ponovo je počeo da "grize" i konačno daje golove za Milan, podsetivši na izdanja u dresu Ajntraht Frankfurta koja su mu leta 2019. donela transfer u Real Madrid.

Od početka decembra srpski napadač dao je šest golova - četiri u prvenstvu iz sedam šuteva u okvir gola i dva u kupu. Ima i 80 odsto uspešnih dodavanja, od kojih je sedam bilo za gol-šanse saigrača, a jednom je asistirao.

Izabrane vesti

Dobrom formom Jović se nametnuo kao najproduktivniji rezervista, ispred Interovog Lautara Martineza, Rominog El Šaravija i Atalantinog Šarla De Ketelarea. Dao je tri gola po ulasku sa klupe i trenutna statistika kaže da pogađa na svakih 118 minuta, odnosno u svakoj drugoj utakmici u kojoj igra.

Na pravi način počeo je bivši napadač Crvene zvezde da koristi poverenje Stefana Piolija, a pisali smo već da su Rosoneri voljni da mu ponude novi ugovor. U tekućem prelaznom roku zbog buđenja srpskog napadača Milan je promenio strategiju i odustao od dovođenja Serua Žirasija iz Štutgarta, usmerivši resurse na defanzivca. Po pisanju Kalčo Merkata, angažovanje golgetera odloženo je za leto, a plan je da Jović i Žiru budu tu kao rezervne opcije.

"Da li će Jović produžiti ugovor? Polako, želimo da Luka dobro radi i daje golove, pa ćemo natenane razgovarati", izjavio je tehnički direktor Milana, Žofri Monkada, uoči nedavne utakmice sa Udinezeom. Još jedne u kojoj je Luka Jović bio strelac.

S obzirom na to da su Milanu mirni i 26-godišnji reprezentativac Srbije bi trebalo da ostane koncentrisan na teren. Čini se da bi zimska bajka koja traje mogla da mu donese mirno leto, tokom kojeg konačno neće morati da razmišlja o statusu u klubu i novom angažmanu. A, ako nastavi trenutnim tempom, možda i rukovodstvo Milana ponovo promeni odluku o dovođenju novog napadača i umesto potencijalne zvezde dovede neko manje atraktivno ime, a poverenje ukaže Joviću. Jer, kvalitet je tu, samo je potreban kontinuitet.


tagovi

Luka Jovićac milan

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara