Luka Jović (Reuters)
Luka Jović (Reuters)

Luka Jović je oživeo, Milan će mu ponuditi novi ugovor

Vreme čitanja: 3min | sub. 20.01.24. | 17:20

Rosoneri žele da zadrže srpskog napadača

Bio je to spas u poslednji čas...

Milan je tražio „bekap“ opciju za Olivijea Žirua, poslednjeg dana prelaznog roka mu je propao transfer Mehdija Taremija (ironija je da na leto stiže u Inter kao slobodan igrač) i nije imao mnogo vremena. Rukovodstvo Rosonera je u poslednjem času bacilo kocku zvanu Luka Jović.

Izabrane vesti

Srpski napadač je bio u strmoglavom padu karijere od dolaska u Real Madrid. Nije prošao u Kraljevskom klubu, pokušavao je da oživi karijeru povratkom na pozajmicu u Frankfurt, ali ni to nije išlo...  Onda mu je Fiorentina ponudila ruku spasa. Klub iz Toskane je doveo Jovića na dvogodišnju pozajmicu sa dogovorom da mu plaća polovinu plate iz Madrida uz opciju da Realu kasnije pripadne 50 odsto od eventualne prodaje. Međutim, ni u Firenci se Jović nije najbolje snašao pa je precrtan nakon godinu dana. Rizikovao je da presedi sezonu na klupi ali se poslednjeg dana prelaznog roka javio Milan.

U oba slučaja sa dolascima u italijanske klubove je ključnu ulogu odigrao njegov menadžer Fali Ramadani. Poznati agent je godinama usko sarađivao sa Violom i doveo im je Jovića po prilično povoljnim uslovima iz Madrida. Godinama sarađuje i sa Rosonerima, letos je završio transfer talentovanog Luke Romera i pozvali su ga kada su ostali bez opcija za rezervnog špica. Jovićev transfer je zavšren u filmskom scenariju poslednjih minuta letnje pijace.

Milan plaća Jovića oko 2.600.000 po sezoni bruto, ostatak i dalje dele Real i Fiorentina, a ugovor ističe na kraju sezone. Bilo je jasno da je ovo Joviću poslednja šansa koju mora da iskoristi ili rizikuje da na leto ostane bez kluba. Strpljivo je čekao šansu kod Stefana Piolija i malo po malo se uklapao u taktičke postavke italijanskog stručnjaka. U prvenstvu je imao odličan period kada je na tri uzastopna meča koja je igrao, tresao mreže protivnika, dok je u Kupu Italije sa dva gola doneo Milanu prolaz protiv Kaljarija. Bilo je to su još dobrih partija i poteza, bilo je i loših ali je utisak da je Jović zaslužio prelaznu ocenu na San Siru.

Tome u prilog ide i informacija koju je objavio španski novinar Mateo Moreto, a koja je potvrđena i Mozzart sportu: Milan želi da potpiše novi ugovor sa Jovićem.

Pregovori o novoj saradnji na tri godine će početi nakon što se završi zimski prelazni rok u kojem milanski klub ima još neke hitnije stavri za rešavati poput dovođenja štopera. Da su u Milanu zadovoljni srpskim napadačem, moglo se zaključiti i nedavno kada su utihnule glasine i spekulacije o dovođenju napadača u zimskom prelaznom roku. Iako su lokalni mediji krajem godine pisali da Milan traži špica i da je na meti Seru Girasi iz Štutgarta, očigledno su golovi popravili Jovičev status i da klub računa na njega. I dalje kao rezervnu opciju iza neuništivog Žirua ali sa dovoljnim prostorom i minutažom.

Ako dođe do dogovora o novoj saradnji, Jović će imati šansu da se vrati u nekadašnju formu. Žiru će najverovatnije potpisati još jedan ugovor na sezonu i u leto 2025. bi trebalo da napusti klub. Tada će imati 29 godina. Na Joviću je da nastavi da radi i da se bori za što veće poverenje trenera Piolija. Njegov talenat nikada nije bi sporan, on mu je doneo i veliki transfer u Real Madrid ali za preživljavanje u najvećem klubu je bilo potrebno mnogo više od talenta što Jović nije pokazivao.  

Sada mu se pruža nova velika šansa u karijeri. Dres sedmostrukog prvaka Evrope se ne nudi svakome i sve ja njemu. Kao nastavi sa dosadašnjim napretkom u skorijoj budućnosti bi mogao da postane i prva napadačka opcija Rosonera što je delovalo prilično nerealno kada je Fiorentina pokušavala svim silama da ga se reši. Milanov poziv se ispostavio zaista kao spas u poslednji čas. Ni Jović nije više samo talentovani klinac, ima 26 godina i najbolje godine pred sobom. Olivije Žiru sa 37 godina mu je ispred nosa živ primer do kada vrhunski napadači mogu da traju.


tagovi

Luka JovićZimski prelazni rok 2024

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara