Andre Pjer Žinjak (©Reuters)
Andre Pjer Žinjak (©Reuters)

Žinjak ruši Plavu mašinu, tradicija uz Čivas u Clásico Tapatío

Vreme čitanja: 3min | čet. 12.05.22. | 23:10

Plej-of meksičke Klausure: Noćas preostala dva duela četvrtfinala. Tigres na Asteku protiv Kruz Azula, gradski derbi na stadionu Akron

Da je šampionat Meksika jedan od najnezvesnijih na svetu govori i prva runda plej-ofa. Čak tri od četiri duela baraža za plasman u četvrtfinale završeni su posle penal ruleta. Četvrtfinalne serije počele su prethodne noći remijima u duelima Atletiko San Luis – Pačuka (2:2) i Puebla – Klub Amerika (1:1), dok će noćas igraju preostale dva duela.

Na velepenom stadionu Asteka, Kruz Azul dočekuje Tigres (02.00). U ovoj rundi favorita nema iako po rezulatima u ligaškom delu Klausure, ali i po budžetu i imenima fudbalera, prednost je na strani tima iz San Nikolasa. Francuski tandem, nekadašnji igrači Marselja, Andre Pjer Žinjak i Florijan Tovan, uzdanice su Tigrova koji su prvi deo sezone završili na drugom mesto, iza Pačuke.

Izabrane vesti

Plava mašina je prethodne nedelje u baražu izbacila Nekaksu posle boljeg izvođenja jedanaesteraca. Posle 90 minuta je bilo 1:1, ali u penal seriji u Meksiko Sitiju gosti su promašili čak tri udarca sa 11 metara. Šampion prošlogodišnje Klausure ove sezone se muči, pre svega sa realizacijom. Na šest utakmica četa peruanskog stručnjaka Huana Rejnosa je postigla samo dva pogotka.

02.00: (2,75) Kruz Azul (2,70) Tigres (2,90)

Posle nekoliko slabijih sezona, Žinjak opet igra odlično, trese mreže kao od šale u šampionatu Meksika. Postigao je 11 golova i bio najefikasniji igač u ligaškom delu. Sa dva kola prethodne noći, Argentinac iz Pačuke Nikolas Ibanjez se izjednačio s francuskim veteranom.

Pre nešto više od dva meseca, Tigres i Kruz Azul su odigrali nerešeno u San Nikolasu – 2:2. Žinjak i Vigon su u prvih 45 minuta postigli golove za Tigrove, ali su gosti preko Abrama i Rivere u poslednjih trenucima prvog i drugog poluvremena zatresli mreže i doneli bod Plavoj mašini. Kvota u Mozzartu na igru 0-2 je 1,47.

Tigres nije dobio tim iz prestonice na poslednje tri utakmice, ali ima odličan učinak u gostima. Na prethodna četiri meča nije poražen od Kruz Azula na Asteki.

Veliki gradski derbi igra se u Gvadalahari. Čivas noćas (04.05) dočekuje na stadionu Akron šampiona Aperture Atlas. Njihovi dueli se nazivaju Clásico Tapatío. Domaćin je poznat kao klub koji igra isključivo s domaćim snagama. U prethodnoj rundi tim Rikarda Kardena je razbio finalistu Konkakaf Lige šampiona, Unam Pumas sa 4:1.

04.05: (2,80) Gvadalahara (2,60) Atlas (2,95)

Gvadalahara je u sjajnoj formi, vezala je pet pobeda. Atlas je imao skoro dve nedelje pauze. Ovi timovi su pre nešto manje od dva meseca odigrali nerešeno – 1:1 u ligaškom delu šampionata Sombrerosa. Na četiri od pet prethodnih mečeva bio je tip 0-2 pogotka. Kvota u Mozzartu na igru 0-2 na noćašnjem meču je 1,29.

Čivas Gvadalahara je mnogo uspešnija od velikog rivala u poslednje vreme. Dobila je sedam od devet mečeva, uz remi i pobedu Atlasa.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

MEKSIKO, ČETVRTFINALE PLEJ-OFA (PRVE UTAKMICE)

Četvrtak

Atletiko San Luis – Pačuka 2:2 (1:1)

/Berteram 25pen, Sanabrija 90+3 – Ibanjez 5, 77/

Puebla – Klub Amerika 1:1 (0:0)

/Aristeguieta 55 – Kaseres 81/

Petak

02.00: (2,75) Kruz Azul (2,70) Tigres (2,90)

04.05: (2,80) Gvadalahara (2,60) Atlas (2,95)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Meksiko 1MeksikoTigresKruz AzulČivas GvadalaharaAtlas

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara