Umar Sadik protiv Kazemira na meču sa Mančester junajtedom u Ligi Evrope (© Reuters)
Umar Sadik protiv Kazemira na meču sa Mančester junajtedom u Ligi Evrope (© Reuters)

Život u ambulanti Umara Sadika: Prvo sam naučio imena fizioterapeuta, pa tek onda saigrača

Vreme čitanja: 2min | uto. 25.04.23. | 11:08

Napadač Sosijedada još trenira odvojeno od prvog tima

Prošla sezona za pamćenje, a ova za zaborav. Kad se Almerija probijala iz Segunde u Primeru bio je Umar Sadik njen barjaktar, a kad je sa Andalužanima stigao na veliku scenu i počeo da daje golove (dva u prva tri kola) usledio je transfer u San Sebastijan, pogodio je i na debiju protiv Atletika i odmah posle toga, na gostovanju Hetafeu – povreda.

Otad, nekadašnji špic Partizana nije video teren, jer su mu „otišli“ prednji ukršteni ligamenti kolena, te je morao na operaciju, a sad je u završnom procesu oporavka.

Izabrane vesti

Došao sam u Sosijedad i posle desetak dana sam se povredio. Tad još nisam znao imena svih igrača, ali sam vrlo brzo saznao imena svih fizioterapeuta i lekara koji su me lečili, daleko pre igrača. Zvuči zabavno, ali je teško, jedana od najtežih trenutaka za mene“, priseća se Nigerijac u izjavi za španske medije.

Ako je nešto pozitivno u vrlo komplikovanom periodu života visokog napadača to je utisak da je u Baskiji naišao na familijarnu atmosferu, koja mu je pomogla da prebrodi teške trenutke u ambulanti.

„Svi su veoma prijateljski nastrojeni prema meni, osećam se kao da sam u klubu deset godina. Zahvalan sam svima na načinu na koji su me tretirali posle povrede i nadam se da ću uskoro biti u prilici da na terenu doprinesem i tako se odužim svakom pojedincu na podršci“.

Još se ne zna kad je Sadik na teren, da li će se do kraja prvenstva staviti na raspolaganje treneru Imanolu Algvasilu.

Trenirao sam u teretani sedam meseci. Nije lako prihvatiti da toliko dugo traje pomenuta rutina. Shvatam da je to moralo da se uradi kako bi se vratio jači. Još uvek sam van tima, ne bih mogao da kažem kad ću se vratiti, jer je vreme oporavka obično između sedam i devet meseci“.

Kad se vrati, od njega se očekuju golovi, jer je ionako angažovan posle prodaje Aleksandera Isaka u Njukasl. Uz to, plaćen je Umar 20.000.000 evra, što je najskuplji transfer u istoriji kluba sa Anoete.

Način na koji ljudi spšolja vide fudbal razlikuje se od onoga kako ga mi vidimo iznutra. Ne doživljavam sebe kao Isakovu zamenu, niti me opterećuje količina novca izdvojena za moj transfer. Posao je bio kao i svaki drugi, normalan, a moj zadatak je pomognem timu tako što ću dati sve od sebe”.

Sosijedad je četvrti na tabeli Primere, sa dobrim izgledima da se posle tri vezane sezone u Ligi Evrope, domogne Lige šampiona, koju čeka deset godina.

Prošli smo kroz zahtevan period, nismo beležili rezultate u skladu sa očekivanjia, zbog čega sad, u završnici prvenstva svaka utakmica za nas predstavlja finale. Nadam se da ćemo se plasirati u Ligu šampiona, utisak je da je ekipa spreman za iskorak“, dodao je Umar Sadik.


tagovi

Real SosijedadSosijedadUmar Sadik

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara