Zlatna lopta: Snažna kampanja za Benzemu, Real stiže Barsu; Francuz posle 23 godine?

Vreme čitanja: 2min | pon. 18.10.21. | 12:20

Zidan nema dilemu, Venger takođe za napadača Reala...

Madrid, Real, francuski treneri i tamošnja javnost - svi su ovih dana u službi Karima Benzeme i kampanje koja bi trebalo da mu poveća izglede da dobije Zlatnu loptu, prvu za Francusku još od 1998. i Zinedina Zidana.

I sam Benzema oglasio se po tom pitanju. Iz njegovih reči može se zaključiti da se i te kako nada ovom prestižnom priznanju...

Izabrane vesti

"Trenutno nisam daleko od nagrade. To je jedan od mnogih snova koje sam sanjao dok sam bio mali. Moji idoli poput Zidana i Ronalda da Lime takođe su uspeli da dođu do Zlatne lopte igrajući za Real. Mogao bih njihovim putem", kazao je iskusni napadač.

Ovo je deseti put da je Karim Benzema nominovan, a njegov najbolji plasman bio je 2014. godine, kada je bio 16.

Podsetimo, pored "devetke" Reala u najužem krugu favorita su još Engolo Kante, Erling Haland, Kilijan Mbape, Žoržinjo, Lionel Mesi, Kristijano Ronaldo i Robert Levandovski.

Mnogi će reći kako bi Levandovskom trebalo da bude vraćeno za prošlogodišnju nepravdu, međutim Zinedin Zidan tipuje na Benzemu:

"Karim je apsolutno zaslužio Zlatnu loptu. On je neverovatan igrač, imao sam veliku čast da ga treniram. Sve može na terenu. Trenutno je iznad svih i nadam se da će za to da bude nagrađen ovim priznanjem".

Po ovom pitanju oglasio se i Arsen Venger:

"Ove godine nema jasnog favorita. Po svojim individualnim kvalitetima i kontinuitetu, Benzema je na vrhu, nema dileme. Pitanje je međutim koliku će ulogu imati osvojeni trofeji".

Kapiten reprezentacije Francuske Ugo Loris još jedan je u nizu koji "svoj glas" daje Benzemi:

"On je predvodnik u ovoj trci. U smislu svega što radi na terenu i u smislu statistike - zaslužuje sve zasluge što dobija".

Francuska je do sada imala četiri pobednika - Rajmona Kopu, Mišela Platinija (tri puta), Žan Pjera Papena i pomenutog Zinedina Zidana. S ukupno šest priznanja Francuzi su u samom vrhu. Više Zlatnih lopti imaju samo Portugalija, Holandija i Nemačka.

Kada govorimo o klubovima Real je na jedan trofej udaljen od Barselone (11:12) i s Benzeminom Zlatnom loptom izjednačio bi se s velikim rivalom.


tagovi

Karim Benzema

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara