Petar Ratkov (Printscreen)
Petar Ratkov (Printscreen)

Zna Salcburg što je platio 5.000.000 za Ratkova: Prvenac na debiju, pogodio i Strahinja Pavlović

Vreme čitanja: 2min | sub. 29.07.23. | 21:36

Šampion Austrije počeo novu sezonu i napad na 11. uzastopnu titulu pobedom protiv Altaha - 2:0

Ako se po jutru dan poznaje srpska kolonija imaće ozbilju ulogu u ovosezonskom putešestviju Salcburga, kako u Austriji, tako i na evropskom putu. Na otvaranju takmičarske godine u Bundesligi, sva trojica Srba koje Bikovi imaju na raspolaganju, i Strahinja Pavlović i Aleksa Terzić i Petar Ratkov našli su se u startnoj postavi, a dvojica su postizala golove i donela šampionu trijumf na gostovanju Altahu - 0:2.

Znaju u Red Bulovoj fabrici talenata zašto su ovog leta platili TSC-u 5.000.000 evra za Ratkova, a 19-godišnji Beograđanin je momentalno, na ligaškom debiju (prvu utakmicu za Salcburg odigrao šest dana ranije u kupu) pokazao čelnicima novog kluba da su dobro investirali novac. Sjajan njuh mladog golgetera, pravovremeno trčanje i beg čuvaru prethodili su vodećem golu koji je Ratkov postigao u 34. minutu. Osetio je Ratkov da će lopta posle Konateovog centaršuta ićina prvu stativu.

Izabrane vesti

Dominirao je gostujući tim, maltene sakrio loptu protivniku (71 posto poseda) i za 90 i kusur minuta šutirao čak 21 put ka golu rivala. Među te pokušaje stao je i trzaj glavom Strahinje Pavlovića s početka drugog dela. U 48. minutu popularni Kalaba je posle kornera nadvisio protivničku odbranu i presekao loptu glavom za 2:0.

Rezultat se do kraja meča nije menjao, a nedostajao je samo gol ili asistencija Alekse Trezića pa da veče za Salcburgove Srbe bude potpuno. Pavlović i Terzić odigrali su duel od početka do kraja, dok je Ratkov zamenjen u 73. minutu.

AUSTRIJA 1 – 1. KOLO

Petak

LASK - Rapid Beč 1:1 (0:1)

/Lukeneder 90+5 - Sajdl 24/

Subota

Hartberg - Austrija Lustenau 2:2 (1:0)

VSK Tirol - Klagenfurt 1:3 (0:1)

Volfsberger - Brau Vajs Linc 2:1 (1:0)

Altah - Salcburg 0:2 (0:1)

Nedelja

17.00: (3,35) Austrija Beč (3,45) Šturm (2,15)

***kvote su podložne promenama




tagovi

Petar RatkovStrahinja PavlovićRed Bul Salcburg

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara