Abel Fereira (©Reuters)
Abel Fereira (©Reuters)

Zov katarskih miliona ili ostanak u raju

Vreme čitanja: 2min | pon. 04.12.23. | 01:57

Trener Palmeirasa Abel Fereira demantovao spekulacije da prelazi u Al Sad

Palmeiras je na pragu odbrane trona u Brazileirau. Bod bi matematički bio dovoljan u četvrtak ujutru u Belo Orizonteu protiv Kruzeira, pa čak i poraz bi Verdao verovatno doneo titulu. Jedini takmac je Atletiko Mineiro. Prethodnih dana u brazilskim medijima pojavile su se spekulacije da će trofejni Portugalac da napusti tim iz Sao Paula i preseli se u Dohu na klupu Al Sada. Ugovor sa Palmeirasom mu ističe na kraju sledeće godine.

Fereira je posle pobede nad Flumineseom sa 1:0 golom Brena Lopesa govorio da nije doneo odluku, da je usredsređen na poslednjih 90 minuta sezone.

Izabrane vesti

Neću da komentarišem spekulacije, znate kakav je brazilski fudbal. Već sam rekao tokom cele godine, ima dosta spekulacija, to je normalno. Najvažnija stvar je najvažnija utakmica u godini, želimo da osvojimo ovu titulu, jer trenutno nismo šampioni, ali zaista želimo da budemo“, rekao je Fereira.

Na pitanje da li je već odlučio da će otići na kraju Brazila, Portugalac je demantovao.

Nisam definisao, znate. Imam ugovor. Ovo je spekulacija“.

Al Sad želi da ga dovede i bio bi jedan od najplaćenijih trenera na svetu.

U prvom ili drugom Libertadoresu sam rekao da ću stati i razmisliti, kao i svake godine. Već sam rekao da mi je dosta, i to nije laž. Da li je teško da se igraju utakmice i putovati svaka tri dana, imati brazilske fudbalske subjekte koji insinuiraju da ste ovaj ili onaj, da li mislite da je to lako? To su tri godine, a ne tri dana. Svake godine dođem do kraja, imam spreman izveštaj šta sam tražio za prethodnu godinu, šta se desilo i šta mislim da će biti budućnost kluba. Ovaj izveštaj je spreman za isporuku. Veoma je iscrpljujuće biti trener u brazilskom fudbalu, ali nisam nezahvalan“.

Pošto je tri godine bio na čelu Verdaoa, očekuje se da će Abel sredinom nedelje osvojiti deveti pehar u klubu, drugu uzastopnu titulu u Brazileirau.

Zaostajali smo 14 bodova, odnosno 13. Rekao sam igračima da nema predaje i da imamo priliku da odemo odavde, ja kao najbolji trener, a oni kao najbolji igrači. To su trenuci koji nas mogu naterati da rastemo i da se vraćamo još bolji, i mislim da su razumeli na šta sam mislio“.

Turbulentna sezona, puna uspona i padova, može da se završi s peharom i velikim slavljem u Sao Paulu.

Sa 14 poena zaostatka bilo bi prirodno da mislim da više nema šta da se radi. Takođe sam uvek govorio da imamo identitet, karakter, ovaj tim ima istoriju. Ove dve rečenice su uspeli da razumeju i to me čini ponosnim“, zaključio je Fereira.



tagovi

Južna AmerikaPalmeirasAbel FereiraBrazil 1Brazil

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara