Parovi šesnaestine finala (© AFP)
Parovi šesnaestine finala (© AFP)

ŽREB ZA LE: Drhte Mančester i Arsenal, mini-derbi Lila i Ajaksa, Dinamo opet ide u Rusiju

Vreme čitanja: 2min | pon. 14.12.20. | 13:48

Čini se da su Totenhem i Leverkuzen najbolje prošli

Biće povuci-potegni za ostrvske velikane u prvim eliminacionim mečevima Lige Evrope. Tradicija i ekonomska moć su uz Mančester junajted i Arsenal, ali pošto im ne ide u Premijer ligi mesecima, pa i godinama, njihovi rivali na proleće ne da nisu bez šansi, nego im akcije rastu.

Naročito se to odnosi na Benfiku iza koje je niz od 25 mečeva bez poraza na Lužu u drugom po vrednosti UEFA klupskom takmičenju i ako oreol nepobedivosti sačuva protiv Tobdžija ima čemu da se nada. A kako igra Real Sosijedad i koliko će Adnan Januzaj biti motivisan protiv bivšeg kluba i drugi tim sa Pirineja deluje sposobno da se nosi sa Englezima, ovoga puta u liku Crvenih đavola.

Izabrane vesti

Za razliku od neubedljivih Mančestera i Arsenala, deluje da na osnovu forme i izgleda Totenhem ne bi smeo da ima problema u Austriji, portiv Volfzbergera Nemanje Rnića i Dejana Joveljića, niti Lestera u Pragu, iako je Slavija potencijalna mina.

Zanimljivo će biti videti može li Stiven Džerard sa Glazgov Rendžersom da prođe nepredvidivi, međutim, kod kuće uvek opasni Antverpen, potencijalni mali derbi ove runde je okršaj Lila i Ajaksa, timova velikog napadačkog potencijala, a velike šanse daju se Napoliju protiv evro-debitanta Granade i Leverkuzenu protiv Jang Bojsa.

Osim Crvene zvezde, region će predstavljati i Dinamo iz Zagreba koji je zadovoljavajuće prošao na žrebu. Dobio je Krasnodar, te iako je reč o klubu pristiglom iz Lige šampiona, valja podsetiti da su Modri nedavno bili bolji od CSKA (0:0 u Moskvi, 3:1 u Hrvatskoj) koji je bolje plasiran od Zelenih u Premijer ligi Rusije.

PAROVI ŠESNAESTINE FINALA LIGE EVROPE

Volfzberger (Austrija) – Totenhem (Engleska)

Dinamo Kijev (Ukrajina) – Klub Briž (Belgija)

Real Sosijedad (Španija) – Mančester junajted (Engleska)

Benfika (Portugal) – Arsenal (Engleska)

Crvena zvezda (Srbija) – Milan (Italija)

Antverpen (Belgija) – Galzgov Rendžers (Škotska)

Slavija Prag (Češka) – Lester (Engleska)

Salcburg (Austrija) – Viljareal (Španija)

Braga (Portugalija) – Roma (Italija)

Krasnodar (Rusija) – Dinamo Zagreb (Hrvatska)

Jang Bojs (Švajcarska) – Leverkuzen (Nemačka)

Molde (Norveška) – Hofenhajm (Nemačka)

Granada (Španija) – Napoli (Italija)

Makabi Tel Aviv (Izrael) – Šahtjor (Ukrajina)

Lil (Francuska) – Ajaks (Holandija)

Olimpijakos (Grčka) – PSV (Holandija)

Dueli šesnaestine finala Lige Evrope igraju se 18. februara, revanši su sedam dana kasnije na terenu pobednika grupa, osmina finala je zakazana za 11 i 18. mart, četvrtfinale je 8. i 15. aprila, polufinale 29. aprila i 6. maja, a borba za pehar predviđena je za 26. maj u poljskom Gdanjsku.


tagovi

ArsenalMančester JunajtedLiga EvropeŽreb za Ligu Evrope

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara