Spektakl: Zvezda ide na Milan

Vreme čitanja: 2min | pon. 14.12.20. | 13:21

Crveno-beli domaćini u prvom susretu

Crvena zvezda će u prvom eliminacionom kolu Liga Evrope igrati protiv sedmostrukog prvaka Evrope Milana, odlučeno je žrebom u Nionu. Srpski šampion nije imao sreće, pošto će 18. i 25. februara ukrstiti koplja sa liderom Serije A i jednim od najvećih klubova Starog kontinenta. Rosoneri ove sezone igraju odlično, lako su prošli grupu sa Seltikom, Spartom iz Praga i Lilom. Biće to nastavak velikih duela najtrofejnijeg srpskog kluba i Rosonera, započetih još davne 1988. godine. Tada je Milan zahvaljujući magli, posle čuvene trilogije i penal serije, prošao dalje i započeo veliku epohu sa legendarnim holandskim igračima, Markom Van Bastenom, Rajkardom i Gulitom, koje je predvodio Arigo Saki.

Milan je bio bolji i u kvalifikacijama za Ligu šampiona od Crvene zvezde 2006. godine. Rosoneri su prilično lako eliminisali tim Dušana Bajevića (1:0, 2:1), i kasnije se domogli pehara u elitnom takmičenju. Veliki spetakl nas očekuje sredinom februara, jer bi stadion Rajko Mitić mogao da vidi jednog od najvećih igrača današnjice, Zlatana Ibrahimovića. Tu su još Rebić, Teo Ernandez, Čalhanoglu, Kesi... Sigurni smo da će se ovaj duel pratiti i na Apeninskom poluostrvu i da će Dejan Stanković biti u centru pažnje, kao legenda Serije A i čovek koji je imao mnogo uspeha kao igrač u duelima sa Milanom.

Izabrane vesti

Delovalo je u jednom trenutku da će Crvena zvezda dobro proći. Bivši portugalski vezista odmah je iz ćupa izvukao engleske velikane, poput Arsenala, Totenhema i Mančester Junajteda. Krug nepoželjnih rivala se smanjio, ali crveno-beli nisu uspeli da se domognu Rendžersa ili PSV-a, koji su bili projektovani kao poželjni gosti u Ljutice Bogdana.

Zanimljivo je da se Milan ove sezone na jedvite jade plasirao u Ligu Evrope. Na poslednjoj prepreci bili su vrlo neubedljivi. Rio Ave je u revanšu imao prolaz u džepu, ali je potpisao kapitulaciju posle neverovatne penal serije.

Milan je posle toga ušao u seriju odličnih rezultata. Trenutno su sa 27 bodova lideri Serije A, ispred Intera, Napolija i Juventusa. Deluje da će biti glavni favoriti za titulu, i još veći favoriti u sudaru sa Crvenom zvezdom. Moguće je i da će i tokom februara prioritet biti Serija A, ali nas je i bez toga Zvezda naučila da zna da pravi čuda.

Prvi meč igraće se u Beogradu 18. februara, dok je revanš sedam dana kasnije na San Siru.


tagovi

Dejan Stanković

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara