Antoni (©Reuters)
Antoni (©Reuters)

Žrtveno jagnje Antoni i ulupanih 95.000.000: Nema snage u nogama, za njega je Parti sprinter

Vreme čitanja: 2min | pon. 23.01.23. | 17:07

Rio Ferdinad i Geri Nevil, dežurni kritičari na Ostrvu, opleli po krilnom igraču Mančester junajteda

Kratko je tinjala nada na Old Trafordu da Mančester junajted može da se umeša u borbu za titulu. Brzo je ugašena – za pet dana u Londonu. Kristal Palas je golčinom Mišela Oliza iz slobodnjaka stigao do boda, Arsenal dobio derbi, zaigrao kao u najboljem periodu Arsenal Vengera, i povećao razliku u odnosu na pratioce.

I kako to biva neko mora da bude žrtveno jagnje… Nastradao je – Antoni. Brazilac je malo toga pružio otkako je došao iz Ajaksa, ni izbliza ne isporučuje koliko su od njega očekivali i ne opravdava uloženih 95.000.000 evra. Ne promenili se nešto, ta svota se može okarakterisati kao ulupana. Okomili su se na krilnog napadača dežurni kritičari na Ostrvu.

Izabrane vesti

Antoni je napustio teren dvadesetak minuta pre kraja pri rezultatu 2:2, Erik ten Hag napravio je taktičku izmenu. Uveo je defanzivnog vezistu Freda kako bi ojačao sredinu terena, opredelio je da se brani i primio gol. Edi Nketija presudio je Crvenim đavolima na Emirejtsu, ali previše kritika na račun Holanđanina nema, već je razapeto jedno od najskupljih pojačanja Junajteda u istoriji.

Gledao sam jegove snimke dok je bio u Ajaksu, bio je neko ko napada čuvare i dobija bitke. Sada to ne čini… Video sam Tomasa Partija, ne mogu da ga označim kao sprintera, a on je apsolutno proleteo pored njega. Pomislio sam: ‚Antoni nema mnogo snage u nogama‘. On je lukavo krilo, a od njih očekujete da mogu da izigraju defanzivca“, rekao je Rio Ferdinad.

Nije štedeo Ferdinand brazilsko krilo, opleo je po njemu. Geri Nevil bio je uzdržaniji, ali je priznao da je očekivao više od igrača plaćenog bezmalo 100.000.000 evra.

Želim još malo da vidim Antonija, nije me ubedio, da budem iskren. Za njega je izdvojeno 95.000.000 evra. Razočarate se kada pomislite da može da ponudi kao Gabrijel Martineli i Bukajo Saka, koji su takođe mladi igrači. Mora da napreduje, noviji je od druge dvojice u Engleskoj“, zaključio je Gari Nevil.

Nisu Rio Ferdinand i Geri Nevil prvi od nekadašnjih Junajtedovih igrača koji su se ustremili na Antonija. Kada je Brazilac izveo dvostruki spin, potez koji je njegov zaštitni znak, nije ga štedeo Pol Skols.

Možda bi sve bezbolinije bilo po Antonija da i papreno plaćeni Džejdon Sančo nije podbacio. Junajted se, za sada, nije usrećio sa igračima za koje je u proteklom periodu izdvajao astronomske sume novca...



tagovi

Mančester JunajtedAntoniGeri NevilRio Ferdinand

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara